10 места, на които да кажете „Да“

Рано или късно идва моментът, в който срещате този специален човек, с когото искате да прекарате остатъка от живота си. А и лятото провокира по-горещи емоции и по-смели стъпки. Момчета, предлагаме ви няколко места у нас и по света, на които си струва да зададете този важен въпрос към избраниците си. А вие, момичета, не се колебайте да кажете първото „Да“, което да ви отведе до заветното „Да“!

Да започнем от пределите на нашата красива България:


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Боженци

1bojenci
Снимка: milacic

Може да ви се вижда странно, че ви го предлагаме като дестинация, но това местенце ще ви изненада с романтиката, която крие. Битовият стил на къщите, калдъръмените улички, колоритните магазинчета, спокойствието и приказната гора наоколо – всичко това създава подходяща атмосфера за едно романтично предложение.

2. Нос Калиакра

2Nos_Kaliakra

Необятно море, слънце, свобода, полуостров и една арка. Какво повече му трябва на човек? Романтика и уединение – това е то Нос Калиакра.

3. Пещера Проходна

3Prohodna-eyes-centr

Едно спиращо дъха място. Двата процепа, през които влизат два снопа светлина, създават усещането за магия. Уединение е точната дума за това място. Пещерата е наречена още „Очите на Бога“, а поверието разказва, че заставайки под светлината, се докосваш до Господ, и каквото и да му кажеш, той ще те чуе.

4. Рилските езера

4rilski
Снимка: Jeanne Menj

Да, точно там. На върха на българското, където красотата не свършва. Гледката от всички посоки е изумителна. Природата и невероятната красота въздействат по уникален начин.

5. Крепостта Овеч

5Провадия1
Снимка: provadiadnes

Мястото, където историята оживява пред очите ти. Старинната крепост на изток от Провадия предлага уникална гледка, слънце на хоризонта и невероятна романтика. Особено по залез.

По света:

6. Крайбрежието на Амалфи, Италия

6-amalfi-493521_1280

Венеция, Рим и Флоренция безспорно са признати от влюбените за романтични дестинации. Но голямото количество туристи в тях някак изтриват чара на личната романтика. Е, ако искате да е пред всички – определено имате избор. Ако обаче искате този момент да бъде само за вас, предлагаме ви Амалфи.

7. Arches National Park, Юта, САЩ

7-sheep-rock-4601_1280

Демонстрация на властта, крехкостта и красотата на природата, червените скални образувания на този национален парк са вдъхновяващ пейзаж за създаване за двойки, които обичат разходки на открито заедно. Деликатна арка, с планината Ла Сал като фон, е завладяваща. Наистина интимно място.

8. На върха на Айфеловата кула, Париж

8-eiffel-tower-498378_1280

Комерсиално, но факт: Градът на любовта предоставя милиони местенца, на които можете да изживеете този момент. Ако сте достатъчно издръжливи на височини и атмосферно налягане и сте сигурни, че половинката ви няма да колабира, когато я покатерите на върха на Айфеловата кула, то действайте. Представете си Париж в ръцете ви и любимия човек, който задава най-дългоочаквания въпрос. Идилично, нали?!

9. Езикът на трола, Skjeggedal, Норвегия

9troltunga
Снимка: alexanderTIEDEMANN

Ако тя обича удивителни пейзажи, не се страхува от височини и е готова да отида до края на света с вас, то със сигурност ще пренебрегне факта, че ще коленичите върху нещо, наречено „Езикът на трола“. Най-драматичното късче скала, което се простира на 700 метра над бездната, определено е изключително ексцентрично и необичайно за подобни въпроси място, но също като другите крие в себе си романтика. Да – там, над бездната, на края на света.

10. Антарктида

10-antarctica-63056_640

Пак на края на света, но толкова красиво, бяло, чисто – и точно в това му е чара. Да, студено е, но пък любовта ви ще ви топли!

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!