Шкорпиловци – дивият рай на българското Черноморие

Преди 10 дни нямах представа къде точно и какво изобщо е село Шкорпиловци. Ако сте претенциозни и отивате на почивка, за да посещавате култови заведения с пищни и нетолкова пищни (фолк)певици всяка вечер и да танцувате до други 100-на потни тела, спрете да четете сега. Ако искате да отседнете в огромен комплекс с басейн, спрете с четенето… сега. Ако не съм ви отказала дотук, то… добре дошли в моя изпълнен с миди и рапани, кристална вода и слънце рай!

Селцето се намира малко встрани от морето, няма сергии, има 2 кръчми и 3 магазина за хранителни стоки, доста известна, както се убедих, кланица, чисто ново игрище и нещо-като-лекар. Къщите са хубави, улиците – не чак толкова. Спокойствието, което предлага това място, е неповторимо. Няма шум и прекалено много хора на едно място, които сме свикнали да виждаме в известните малки и големи курорти. Вечер от километър чуваш морето, а луната сякаш е на няколко метра разстояние.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Краят на плажната ивица, осеян с камъни, хиляди миди и рапани.
Краят на плажната ивица, осеян с камъни, хиляди миди и рапани.

Плажната ивица е дълга около 13 км. , което я прави най-дългата и широка на Българското Черноморие. Липсват претъпканият плаж и ограничените 2м2, на които сме свикнали да плажуваме. Водата е изключително чиста, почти няма водорасли, а дължината на ивицата дава богат избор от местенца, на които да опънете плажната си кърпа и да събирате слънчеви лъчи.

Море и плаж, докъдето очите могат да видят.
Море и плаж, докъдето очите могат да видят.

Важно е да отбележа, че покрай плажовете има барчета и ресторанти, няколко комплекса (хотелски и с бунгала), където може да се поласкаете подобаващо.

Ако тръгнете на разходка от неохраняемия Пернишки плаж, минете през охраняемия Централен и повървите едно известно количество минути, ще достигнете до същинския рай на това китно местенце. На няколко метра нагоре от брега се намират горски местности, пълни с каравани и палатки с ръчно изработени бани и тоалетни. Семейства с деца, кучета, котки прекарват летните дни, а някои и цялата година, из хладината на високите дървета, някои дори върху хамаци. Плажът е абсолютно див, най-много да видите други 1-2 семейства, но спокойствието ви няма кой да наруши. А на плажа ще намерите милион миди и рапани, които да отнесете със себе си, когато се приберете у дома.

По камъните можете да намерите много от тези малки изненади.
По камъните можете да намерите много от тези малки изненади.

Така направих и аз – донесох морето със себе си – чисто, уютно, красиво, за да не тъжа толкова много, докато дойде време за следващата ни среща.

За Диана