Чужденците предпочитат екскурзия до България, вместо Египет, Турция или Тунис

Засилен интерес към българското черноморие се наблюдава от страна на чуждестранните туристи. Те ще предпочетат да плажуват тази година у нас, вместо в традиционно посещаваните дестинации като Турция, Египет и Тунис.

Причината за това са терористичните атаки, които доведоха до чувствителен спад към интереса и доверието на туристите. Това стана ясно, след като България участва на традиционния туристически панаир ITB в Берлин.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

„Очакванията са толкова големи, че много хотелиери са загрижени за това, дали ще имат достатъчно легла“, каза пред Reuters Пламен Бакалов, консул по икономическите въпроси в консулството на България във Франкфурт.

От международната информационна агенция допълниха, че българският бряг е с дължина от близо 380 км, осеян с прекрасни морски курорти, средновековни манастири и древни руини. България се предлага на туристическия пазар като идеална дестинация за семейни и приятелски почивки на ниски цени.

За Владимир