Чудо на природата: подводната гора в езерото Каинди

Тази подводна гора в езерото Каинди в Казахстан придава тотално ново значение на израза „разходка в гората“. При 6°С – най-високата температура, която достига водата в езерото през лятото, може да си представите „разходката“ само във високо-изолационен водолазен костюм.

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Потъналата гора е част от дългото 400 метра езеро Каинди в планината Тиан Шан, разположено на 129 км от град Алмати. Необичайният пейзаж се получава след земетресение през 1911 г., което предизвиква голямо свлачище, блокира дефилето и образува естествен язовир. С течение на времето в него се събира дъждовна вода и се образува езерото Каинди.

Мястото е мечта за фотографите – водна повърхност, пронизана от стволовете на големи дървета в контраст с кристално чистата вода. Почти сюрреалистичен пейзаж, особено когато има мъгла или сняг. Истинската магия обаче е под водата, където потопената иглолистна гора продължава да живее. Чистата планинска вода прави възможно да се видят дълбините на езерото, които са изключително зелени.

6 7 9

Източник: TOTE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!