Хладна приказка

Казват, че най-красивите неща се крият в малките кутийки. Интерпретирайки това твърдение в контекста на моите впечатления от света и у нас, мога и аз да го потвърдя. Една от най-малките страни на нашия континент, с население малко повече от половин София, в моите очи, се оказа диамантът на Европа. Главен герой в приказката, която аз ще ви опиша, е тази скъпоценност, наречена Естония. Разположен по крайбрежието на Балтийско море, този диамант крие в себе си мощта на Руската империя и красивата хладина на Скандинавието.

snimki (1)


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

snimki (2)

snimki (3)

Известна със своята столица Талин, разположена стратегически по крайбрежието, тази страна може да бъде идеален вариант за отдих на почитателите както на морето, така и на планините и природата. В селцата, разположени около Талин, има прекрасни станции и къщички за почивка, а естонската природа е наистина впечатляваща със своята девственост и позитивна енергия. От друга страна, Талин е прекрасна архитектурна и културна смесица и притежава неописуем руски магнетизъм, който трябва да бъде видян поне един път в живота!

DSC00647

snimki (5)

Ако решите да посетите тази страна, не забравяйте, че все пак е на север и дори през лятото пуловерът в сака няма да е излишен. Също така температурата на морската вода не може да бъде сравнена с тази по нашите географски ширини, но за естонци и финландци 15 градуса са напълно достатъчни, за да сложат начало на своите слънчеви бани. В непосредствена близост до скалистото крайбрежие се намират и красивите гористи и планински местности.

snimki (3)

snimki (4)

Като завършек на този кратък пътепис бих искала да спомена, че Естония също е известена с прекрасните си замъци, девствени острови и космополитна си столица. Някои от тези острови мога да бъдат достигнати от всеки, прекосявайки водната повърхност пеша. Единственото условие е надморското равнище да не е много високо. Аз имах късмета да се насладя на това преживяване и е наистина невероятно. Но бъдете подготвени за няколко километра ходене в хладка вода по скалиста повърхност. Това приключение наистина е само за смелчаци, но пък гледките, които ще се разкрият пред вас по тези острови, си заслужават!

snimki (7)

snimki (8)

snimki (6)

snimki (10)

DSC00670

DSC00671

За Ив