Ха Лонг Бей: домът на удивителните морски скулптури

Обичате да се наслаждавате на чудесата на природата, особено на онези, изваяни по-добре и от най-точната човешка длан? Това е вашето място – Ха Лонг Бей, Виетнам.

Великолепни варовикови колони, най-широката карстова кула в света, тайнствени пещери, красиви лагуни, отвесни, сякаш отсечени с длето скали и безмерна морска синева ще ви омаят и ще ви накарат за пореден път да останете без дъх пред майсторството на майката Природа.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

ha-long-bay-2

Магичното място се крие в провинция Куанг Нин, на 170 километра източно от Ханой. В залива могат да бъдат видени над 2000 скални образувания и острови, като почти всички са необитаеми. По-голямата част нямат и имена, а тези, които имат, в повечето случаи са кръстени на това, на което напомня формата им – жаба, слон, петел, лице… Ха Лонг Бей е дом на красиви коралови рифове, сладководни блатни води и мангрови гори. Екзотиката и красотата определено не са пестени на това място!

ha-long-bay-3

ha-long-bay-5

Junks in Halong Bay in Vietnam

В залива има два по-големи острова, които са с постоянни обитатели. Туризмът и риболовът са основните занимания на местните жители. Над 1600 рибари живеят в четири плаващи села. Те изкарват прехраната си от водите, в които се срещат над 200 вида риби и 450 други морски създания.

Floating fishing village, Halong Bay, Vietnam

ha-long-bay-1

В Ха Лонг Бей има безброй съоръжения, изградени за да правят възможно посещението на различните острови и красивите бели плажове. Друга примамлива атракция, освен варовиковите образувания, е най-голямата пещера в района – Сънг Сот.

ha-long-bay-6

ha-long-bay-6-1

През 1994 година заливът става част от списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО и мястото започва да се радва на все по-засилен туристически интерес. Посетителите идват, за да изследват множеството малки пещерни образувания във варовиковите острови и да обиколят с круизна лодка целия залив – с надеждата да успеят да обхванат поне с обективите на фотоапаратите си красотата на Ха Лонг и да се насладят на магнетизма и екзотиката на морската шир.

ha-long-bay-7

ha-long-bay-9

ha-long-bay-11

ha-long-bay-10

ha-long-bay-12

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!