Халщат - малкото градче с грандиозните гледки

Ако искате да се насладите на спиращи дъха гледки, то задължително трябва да посетите Халщат – малко градче, разположено между Залцбург и Грац, на брега на едноименно езеро (Hallstätter See).

Hallstatt (5)


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Считано за едно от най-старите все още обитавани селища в Европа, Халщат е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и важна австрийска туристическа дестинация. Селището дава име на халщатската култура – преобладаваща централноевропейска култура през ранната желязна епоха. В малкото градче е открито старо гробище, за което се смята, че е от онези древни времена.

Известен още като „перлата на Австрия“, Халщат е наистина впечатляващо красив благодарение на езерото и прекрасните планини, които го заобикалят. Можете да стигнете от единия до другия край на градчето за по-малко от половин час пеша – понякога това е и единственият вариант, тъй като от май до октомври, между 10 и 17 часа, движението на автомобили е забранено.

Hallstatt (1)

Халщат е известен и с първата солна мина в света. Наблизо има зашеметяващи солни пещери, които могат да бъдат разгледани от туристи. Ледените пещери също са очарователни. Задължителни за посещение са също Музеят на културното наследство и Beinhaus („Къщата на костите“), които запознават с богатата история на Халщат и района. Ако попаднете там (което ви пожелаваме), можете да пробвате разходка с лодка из красивото езеро, има възможности и за сърф, а през лятото особено популярен е нудисткият плаж.

Hallstatt (4) Hallstatt (5) Hallstatt (6) Hallstatt (7) Hallstatt (8) Hallstatt (9)

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!