Фредериксбърг: Малкият град с голямата история

Фредериксбърг е малко очарователно градче с кървава история. Или поне така казват местните. Намира се на около час път с кола от столицата на САЩ Вашингтон и е войнствено място – именно тук са се водили едни от най-големите битки по време на Гражданската война в Америка. Градът се свързва тясно и с името на Джордж Вашингтон, тъй като той често е пребивавал в него по време на Войната за независимост.

Старомодните колониални улици на Фредериксбърг, историческите забележителности, антикварните магазини и модерните бутици привличат тълпи от туристи и до днес, макар че околните Шарлотсвил и Ричмънд засенчват исторически ценното място.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Fredericksburg-2

Дните, в които се чества краят на Гражданската война, са най-доброто време за преоткриване на Фредериксбърг. Ако сте любители на историята, тайните й, различни гледни точки и тълкувания, това е градът, който може да ви разкаже за Гражданската война и нейните най-големи битки.

Големите сражения са преди почти 153 години, а историите сякаш са още живи картини. Битката при Фредериксбърг е една от най-големите в историята на Щатите. Макар и в околностите на града и съседните щати да са се водили подобни сражения, на това място, в този град загиват най-много хора, борещи се за своята независимост.

Fredericksburg-5

Fredericksburg-5-1

Годишнините се отбелязват с машина на времето, възстановки на сраженията, малки изложби, представления, подчертаващи въздействието на Гражданската война в града и околността.

Но и извън бойните полета и сражения има какво да се види във Фредериксбърг. В началото на списъка с местата, които да посетите, трябва да сложите къщата на майката на Джордж Вашингтон – Мери Вашингтон. Самият президент е живял в същата къща от 1772 година до смъртта си.

Fredericksburg-mary-washington

На няколко минути пеша от тази къща е и домът на сестрата на американския президент – Бети Вашингтон Люис: прекрасно имение в грузински стил, реставрирано и отворено за посещения целогодишно.
Друго популярно място е къщата на по-малкия брат на президента – Чарлз Вашингтон. В нея се съвещават най-важните хора в живота на фамилията Вашингтон, а най-честият е Томас Джеферсън. Сградата днес е музей, който разкрива тайните местенца на едни от най-влиятелните фигури в историята на Щатите.

Фредериксбърг наистина е малко градче, което крие тайните на Голямата история на САЩ. Мястото години наред грижливо пази и препредава едни от най-важните моменти за американците като нация.

Fredericksburg-1

Fredericksburg-3

Fredericksburg-4

Fredericksburg-6

Fredericksburg-7

Fredericksburg-8

Fredericksburg-9

Снимки: Rob Shenk, Ken Lund, Jim Bowen
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!