Филипините – безкрайна островна красота

Изследването на 7000-те тропически острова на Филипините е занимание, което би отнело цял един живот. Но и пътешествениците, които намерят време, ограничено до седмици, а не години, няма да бъдат разочаровани. Културното сливане на испанския колониализъм и традициите на Югоизточна Азия правят този архипелаг уникален.

philippines-2


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Филипините са известни с красивите си бели плажове, които те пренасят в екзотична и различна от всяко друго място атмосфера. Интересно е, че за страна с хиляди идилични острови, плюс сърф и гмуркане на световно ниво, Филипините е сравнително непозната туристически дестинация.

philipines 3

Филипинското министерство на туризма си е поставило за цел да популяризира много от най-ценните си острови и да привлече повече посетители, отколкото обичайните, които идват за уикенда от Манила или младоженци на меден месец от Корея.

Ето и 3 от най-прекрасните Филипински острови:

Боракай

boracay- 4

С дългите си ивици от прахообразен бял пясък и коралови рифове, които са подходящи за кайт сърфинг и гмуркане, Боракай е короната на Филипинските острови.

boracay 4

Палаван

el nido 5

Ел Нидо в Палаван е един от най-добрите плажове и нашумяла островна дестинация на Филипините заради изключителното си естествено великолепие и екосистема.

Има около 50 бели пясъчни плажа на острова, няколко вида гори, три големи морски местообитания и много различни видове птици. Водата също е богата на морски живот, който включва делфини, над сто вида корали и почти хиляда различни вида риби.

el nido - 5

Панглао

panglao 7

Панглао е подобен на остров Боракай, с приятни бели пясъци и кристално чисти сини води. Местата за гмуркане около острова са сред най-добрите във Филипините, а морските обитатели са доста интересни, включващи около 250 различни вида ракообразни и 2500 вида мекотели, някои от които са открити наскоро.

7

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!