Уют и романтика в Лещен - къщите за гости, в които всеки миг е вълшебство

Понякога ви се приисква да избягате от реалността, да си починете от шумния и пренаселен град, да се освободите от претоварения си начин на живот, да се отпуснете и да се насладите на удивителни природни гледки в пълно спокойствие, нали?

Ние открихме едно райско кътче, което е идеалното място за целта –


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

село Лещен, сгушено в топлата прегръдка на Западните Родопи

на 194 км от София, на 147 км от Пловдив и на 15 км от Гоце Делчев. Селото има свой уникален старинен архитектурен стил и е запазило духа на планината и на историята си. Старите къщи са реставрирани, а новите са съобразени с цялостния облик на селището.

photo by: www.takeapixel.com
Къщи за гости “Venny, Hope and Love” в Лещен

Запознайте се с уютните и красиви къщи за гости “Venny, Hope and Love” в Лещен. Тук през повечето време е толкова тихо, че понякога имаш нужда да извикаш, за да си сигурен, че не си оглушал.

Когато станеш сутрин и излезеш на терасата, която е с внушителни размери, седнеш и се заслушваш в една истинска природна симфония от пеещи птички и от течаща в реката вода… приказка! Чаша ароматно кафе и идилията е пълна!

photo by: www.takeapixel.com
Всяка от къщите разполага с огромна тераса.

photo by: www.takeapixel.com
С чаша ароматно кафе сутрин идилията е пълна!

Вилите за гости са впечатляващи с големината си.

Направени са изцяло от дърво и камък

и в интериора, и в екстериора, така че и когато си вътре, пак се чувстваш сякаш си сред природата. Обзаведени са изискано, но в същото време и непретенциозно. Мебелите са изключително романтични и автентични за една планинска къща, като отново преобладаващ е дървеният материал.

Когато седнеш пред пукащата грееща камина и всичко, което чуваш, са собствените ти мисли и мечти, ти се иска да останеш тук завинаги. Къщите са

с просторни дневни и огромни френски прозорци

които разкриват невероятни планински гледки. Една от най-красивите, която ще остане запечатана завинаги в сърцата ви, е когато слънцето залязва зад билото на Пирин планина, обгърнато от розови и лилави облаци, и изморено се оттегля. На негово място се появява луната и трилионите вълшебни звезди, които блещукат и обсипват небето с магическата си светлина, а когато времето е ясно, се забелязва и Млечният път. Каква красота само!

photo by: www.takeapixel.com
Гледката към небето нощем е вълшебна.

Атмосферата е неповторимо романтична –

ако с любимия човек мечтаете да откраднете няколко дни само за себе си и да се скриете от света

то това би било перфектното място! Можете да се отдадете изцяло един на друг и да не бъдете притеснявани от никого – сгушени пред камината с чаша вино в ръка, на разходка сред невероятната природа, или просто да легнете на поляната пред къщата и да броите звездите… Когато си с този, когото обичаш, всичко е вълшебно!

photo by: www.takeapixel.com
Голяма обща кухня и всекидневна с камина осигуряват перфектни условия и за двойки, и за по-големи компании.

Ако пък с компанията сте решили да пътешествате и да търсите нови приключения – къщите в Лещен са едно от най-подходящите места. Всяка разполага с по 3 луксозно обзаведени спални, а диванът във всекидневната може да послужи за легло на някои от най-големите купонджии, останали до сутринта. Всяка къща има голяма обща кухня, в която можете дружно да готвите и да се забавлявате.

А когато печете на барбекюто с истински въглени от камината, храната има ненадминато божествен вкус

лещен4
Всяка от къщите има по 3 луксозно обзаведени спални.

Има толкова много неща, които можете да правите с приятелите си – лов и риболов, излети и разходки в планината и по еко пътеки…

В близкия курорт Огняново пък можете да плувате и да посетите СПА комплекси, а за любителите на гората и природните дадености има гъбарство и билкарство.

Огняново
Огняново

Други невероятни природни забележителности в близост до Лещен са горският резерват „Тъмната гора“, каньонът на река Канина, местността Синият вир, скалните тракийски светилища „Кози камък“ и „Черната скала“.

Сини Вир
Сини Вир

Пейзаж с река от „Тъмна_гора“
Тъмна гора

Кози Камък
Кози Камък

Наблизо са етнографските комплекси Ковачевица, Долен и Делчево, в които можете да се насладите на изключителната архитектура, запазена от миналото, амфитеатрално разположени къщи от камък и калдъръмени стръмни улички.

Делчево
Делчево

Ковачевица
Ковачевица

Пролетта е вече тук и е най-подходящото време да осъществите вашето пътуване – гледките на цъфнали дървета, зелени гори и поля и лазурно сини небеса са незаменими. Българската природа е истинско богатство, остава само да й се насладим!

Долен
Долен

Снимки: Take a Pixel

leshten_760x460

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!