Удивително море от звезди блести на Малдивите

Природата никога не спира да ни изненадва и възхищава – тя е способна да създаде чудеса, които надминават и най-красивите ни фантазии. Поредното доказателство се намира на прелестните Малдиви: един природен феномен, който създава по-романтична и прекрасна картина от най-умелите художници.

Наричат това уникално място „море от звезди“ – и действително водите, които мият бреговете на остров Vaadhoo, вечер изглеждат така, сякаш в тях са потопени милиони блещукащи звездички, преместени по магичен начин от небето в тихо разплискващите се вълни.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

qfFYlev

Всъщност този удивителен феномен има просто и много по-прозаично обяснение: биолуминесценцията (производство и излъчване на светлина от жив организъм). В случая „виновник“ за тази звездна приказка е вид планктон – dinoflagellates, който излъчва ярка синя светлина, както клетъчните му мембрани реагират на електрически сигнали. Явлението се наблюдава често на необитаемия остров и привлича хиляди туристи, които не само му се любуват, но и го заснемат. Ние сме готови да стягаме куфарите и да се присъединим към тях – а вие? 🙂

fElZRft

nOffc9c

1sFqO0J
Снимки: kekixan
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!