Тропическият рай Бали - 10 места, които да посетите на острова

Безспорен фаворит сред повече от 17 000 острова в Индонезия, Бали е известен като Островът на Боговете и гарантира райско изживяване на всеки, който го посети. Можете да се гмуркате в коралови рифове, да изкачвате древен вулкан или да се печете по обширната плажна ивица.

Ще ви покажем 10 места на Бали, за които сме сигурни, че ще ви накарат да стегнете куфарите, още преди да сте прочели статията докрай. 🙂

10. Плажът Санур (Sanur Beach)

Намиращ се в Денпасар, в югоизточната част на Бали, тихият плаж Санур е подходящо място за по-възрастните посетители, но на него определено има какво да се види и прави. В допълнение с това, че е добре поддържан, на Санур се намират няколко важни исторически обекта.

sanur_beach

9. Нуса Лембонган (Nusa Lembongan)

Нуса Лембонган е малък остров, разположен извън югоизточните брегове на континенталната част на Бали. Той е толкова малък, че посетителите могат да го обиколят пеша за 3-4 часа. Това, което ги привлича най-много, са плажовете на острова.

nusa_lembongan

8. Ловина (Lovina)

Най-големият курорт на северния бряг на Бали – Ловина, е известен с черния вулканичен пясък, от който се състои неговия плаж. Обхващайки няколко малки села, това е популярно място за гмуркане. Спокойното море е идеално и за плуване и наблюдаване на делфини.

lovina

7. Пуру Лухур Улувату (Pura Luhur Uluwatu)

Полуостров Букит, разположен в южната част на Бали, е дом на Пуру Лухур Улувату – един от деветте главни хиндуистки храмове на острова. Основан през 11-ти век, храмът е построен на върха на варовикова скала, издадена над морето. Посетителите са добре дошли да го разгледат, с гид или без.

Pura_luhur_uluwatu

6. Маунт Батур (Mount Batur)

Макар и да не е най-високата точка на Бали, Маунт Батур е планина, разположена в един от най-драматичните пейзажи на острова. 1717-метровият й връх понякога е активен вулкан, включващ 4 кратера, езеро и няколко селца.

mount_batur

5. Плажът Кута (Kuta beach)

Някогашно заспало рибарско селище, плажът Кута сега е една от главните ваканционни дестинации на Бали, добил популярност през 1970 г. като чудесно място за сърфинг. Намиращ се в южната част на острова, това е един от красивите и добре поддържани плажове тук. Известен е със своя активен нощен живот и южната му част е денонощно пренаселена. Разхождайки се до северния край на Кута обаче, ще се насладите на тишина и спокойствие.

kuta_beach

4. Пура Бесаких (Pura Besakih)

Най-високата планина на Бали – Пура Бесаких е считана за най-важното от “kayangan jagat” – 9 храма, построени да пазят острова от зло. Най-добре ще можете да разгледате мястото, участвайки в организирана обиколка.

pura_Besakih

3. Семиняк (Seminyak)

Разположен по югозападното крайбрежие на Бали, Семиняк е малък град и едно от най-елитните места на острова. Бутици от висока класа, петзвездни ресторанти, луксозни хотели и спа центрове привличат заможни туристи от цял свят.
Плажът на Семиняк предлага на посетителите панорамен изглед към Индийския океан, а на професионалните сърфисти – големи вълни!

seminyak

 2. Танах Лот (Tanah Lot)

Танах Лот е един от най-известните във веригата от 7 морски храма по югозападния бряг на Бали. Това е едно от най-популярните места на острова и целия район около него. Зоната между автомобилния паркинг и плажа представлява лабиринт от магазини за сувенири. След като посетителите се преборят с продавачите и стигнат до плажа, ще видят великолепния храм, разположен върху скала в морето, недалеч от брега.

Tahan_lot

1. Убуд (Ubud)

С местоположение сред терасовидни оризища, изкачващи подножието на централните планини на Бали, Убуд е смятан за културното сърце на острова и е дом на най-значимите музеи тук. Мястото разполага с множество художествени галерии и занаятчийски магазини, а всеки ден в града се провеждат танцови и музикални представления.
Въпреки че отдавна е оценен като чудесно място, на което човек да се запознае с културата на Бали, туризмът тук прогресивно разцъфтява, след като Убуд е представен в книгата и филма „Яж, моли се и обичай.”

ubud

Е, ако багажът ви е готов – Бали ви очаква! Убедени сме, че там ще си изкарате незабравимо!

Източник: touropia.com

 

 

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!