Топ 3 на най-добрите двигатели за автомобили в света

От появата на първия двигател с вътрешно горене силовите агрегати се развиха доста бързо. Благодарение на глобалното популяризиране, моторите на различни производители с всяка нова версия стават все по-модерни, ефективни и мощни. Надеждността на ICE също значително се е увеличила в сравнение с първите проби, най-важните характеристики са се променили към по-добро и т.н. В същото време в историята на изграждането на двигатели на различни етапи се появиха инсталации, които могат да се считат не само за следващ двигател с редица подобрения и подобрения, но истински пробив.

С други думи, подобни единици са повлияли повече или по-малко на автомобилната индустрия като цяло. По-нататък ще говорим за това кои са най-добрите двигатели в света в различни моменти, станаха още една отправна точка за по-нататъшното развитие и развитие на ICE.

  1. На трето място в нашия списък с двигатели, които са допринесли за историята и са повлияли на световната двигателна индустрия, боксерският двигател заслужено попада. Най-известните производители на двигатели с вътрешно горене от този тип са Volkswagen (Porsche) и японската компания Subaru с техния Boxer.

В началния етап „опозиционерът“ е много популярен и признат след пилотните партии през 1933 г. по модела на Volkswagen Beetle, а пускането на усъвършенствани версии приключва едва през 2006 г. Първоначално двигателят е с въздушно охлаждане, а агрегатът се оказа да бъде възможно най-опростен, беше надежден, имаше приемлива сила и непретенциозност.

  1. На второ място е така нареченият хибриден двигател. Признатият лидер в тази област е Toyota. Инженерите на компанията изградиха уникална симбиоза на електродвигателя и обичайния ДВГ, като по този начин значително намалиха разхода на гориво и токсичните емисии в атмосферата.

В същото време хибридният двигател дори днес изглежда по-предпочитаният вариант на фона на активното развитие на електрическите автомобили, които са напълно лишени от двигател с вътрешно горене.

Като пример можем да споменем известния модел Toyota Prius или премиум Lexus Hybrid.

  1. И така, заслуженото първо място и почетното звание „най-добрият двигател в света“ в нашия списък са дадени на силовия агрегат, който беше инсталиран на Ford Model T. Този двигател може да се счита за най-често срещания двигател на планетата, която значително повлия на развитието не само на автомобилната индустрия, но и на цялата ни цивилизация.

Факт е, че в допълнение към самия модел Ford T, този силов агрегат е стоял на камиони, лодки, е бил използван като движеща сила за електрически генератори и т.н. Работният обем е 2900 см3, 4 цилиндъра, мощността е била само 20 к.с. , докато агрегатът показа добър показател за въртящия момент и беше изключително непретенциозен към качеството на горивото. Електроцентралата успешно работи върху керосин и дори етанол.

Какъв е резултатът

Добавяме, че различни решения с цел опростяване на дизайна не винаги увеличават надеждността и производителността на двигателите, но са жизненоважни за бързото производство на достъпни автомобили и въвеждането на ICE в масите. Нуждаете се от резервни части за вашия двигател? Разгледайте онлайн магазина за авточасти на Euavtochasti.bg.

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!