Топ 10 на най-посещаваните национални паркове в света

Почти всички вече живеем в големи или по-малки градове и сме загубили връзка с природата. Трябва ни начин да се научим да общуваме отново с нея – и един ден сред дивата природа на някой национален парк е прекрасно решение. Такова „бягство“ осигурява спокойствие и помага да възвърнем хармонията в ума и душите си. Ето кои са 10-те най-посещавани национални парка в света – пожелаваме ви да видите на живо всички, заслужава си!

1. Островите Галапагос, Еквадор


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

galapagos islands

Вероятно знаете, че точно тук Чарлз Дарвин прави много от наблюденията си, които водят до теорията му за естествения подбор. Островите Галапагос са най-посещаваното място от списъка на световното културно и природно богатство на ЮНЕСКО. Най-известният им обитател е гигантската костенурка, чието име носят островите. Хиляди туристи се стичат към този девствен рай всяка година.

2. Сагарматха, Непал

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Този парк е разположен по склоновете на най-високата планина в света и предлага уникално преживяване за посетителите. В него се намира южната половина на Еверест. Върхът е дом на шерпите, които редовно общуват с туристите. В парка има много възможности за настаняване, като колкото по-нависоко отивате, толкова по-достъпни като цени и наличност са те.

3. Йелоустоун, САЩ

3-yellow

Този впечатляващо красив национален парк предлага всичко: от хълмове и гори до живописни езера и горещи гейзери. Обитават го хиляди видове животни, включително мечки, които често се приближават до автомобилите, за да „поздравят“ туристите.

4. Крюгер, ЮАР

4-kruger2

Сафари в Африка е мечта за много хора: лъвове, тигри, слонове и жирафи, които можете да видите в естествената им среда. Точно това ви очаква в Крюгер. Можете дори да общувате с местните племена, които все още живеят тук. Всички хотели в парка предлагат 5-звезден лукс и се намират или в рамките му, или на кратко разстояние с кола.

5. Мачу Пикчу, Перу

machu

Над 500 хиляди туристи посещават ежегодно Мачу Пикчу, което вече застрашава местната флора и фауна и околната среда. Завладяващата мистериозна история на инките, внезапно и необяснимо изчезнали, както и останалите от тях археологически обекти са главната атракция, но им съперничи и невероятният пейзаж.

6. Фиордланд, Нова Зеландия

6-fiordland

Фиордланд е най-големият от 14-те национални парка в Нова Зеландия и е дом на елени, тюлени, делфини и птиците киви. Паркът е идеален за туризъм и разходки, а зашеметяващите ледници и дълбоките фиорди му придават неземно очарование.

7. Какаду, Австралия

7-kakadu

Националният парк Какаду е разположен на територия, голяма колкото цяла Словения. В него все още живеят аборигени, както и 60 различни видове бозайници, 280 вида птици и 10 000 вида насекоми.

8. Швейцарски национален парк

8-swiss

Той е единственият по рода си в Швейцария, част е от биосферния резерват на ЮНЕСКО и е един от първите национални паркове в Европа. В него има строги правила и гостите нямат право да се отклоняват от пътя, когато го посещават. Строго забранени са къмпингуването, паленето на огън, спането извън определените за това места, както и разхождането на кучета в парка, дори ако са на каишка.

9. Гуилин и реката Ли, Китай

Guilin karst mountains landscape

Този екзотичен и красив национален парк впечатлява всеки, който стъпи в него. Посетителите могат да направят круиз по река Ли, наслаждавайки се на различни забележителности и зашеметяващи пейзажи по пътя. Много поети са създали творби, вдъхновени от красотата на трите хълма в парка, известни като Слонския хобот, Главата на дракона и Петте пръста.

10. Йосемити, САЩ

10-yosemite

В сърцето на Калифорния са скрити пет зрелищни водопада, които са се превърнали в топ туристическа дестинация. Сред долините и езерата на парка има голямо разнообразие от растителни и животински видове, а едно от най-красивите места е Халф Дом, най-популярното за любителите на катеренето.

half-dome-918596_640

Източник: amerikanki
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!