Топ 10 на най-добрите острови в света

Едва ли има човек, който да не си мечтае за екзотична ваканция на някой остров. Възможните дестинации са стотици, всяка със своите предимства, така че решихме да ви предложим едно улеснение накъде да насочите мечтите си (а и ваканционните си планове!) Безценната помощ в случая е на читателите на водещото списание за пътувания в САЩ Travel + Leisure, които определят според личните си впечатления и предпочитания най-добрите острови в света.

Фаворит се оказва един отдалечен вулканичен архипелаг, популярен с екзотичната си флора и фауна – Галапагоските острови. Въпреки че се намират на около 1000 км от бреговете на Еквадор, към чиято територия спадат, те са предпочитано място за всички, които обичат редките впечатляващи животни и уникалните растения, каквито повечето хора няма да видят никога в живота си.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Лидерът обаче далеч не е единственото, което заслужава внимание – целият Топ 10 на най-добрите острови в света ни предлага изобилие от великолепни плажове, прелестна природа, исторически забележителности… Всичко, което би накарало един пътешественик да се почувства като в Рая. И така, ето ги десетте острова – кой от тях е вашият фаворит?

10. Малта

10-malta


9. Островите на Големия бариерен риф, Австралия

9-great-rif


8. Кауаи, Хаваи

8-kauai


7. Мауи, Хаваи

7-maui


6. Моорея, Френска Полинезия

6-moorea


5. Санторини, Гърция

5-santorini


4. Тасмания, Австралия

4-tasmania


3. Малдивите

3-maldivi


2. Бали, Индонезия

2-bali


1. Галапагоски острови, Еквадор

Unknown

Източник: MailOnline
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!