ТОП 10 на живописните езера в Австрия

Въпреки че в Австрия няма излаз на море, тук има няколко впечатляващи езера, които са популярни сред туристите и местните жители. Ако планирате скорошно пътуване до Австрия, не пропускайте да посетите поне едно от тези страхотни езера в страната.

10. Планзее

Това езеро е перфектно за разходка с лодка, а павираните пътеки са идеални за джогинг, колоездене и каране на ролери.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Plansee lake spring panorama with snow on mount top, Tyrol, Austria.

9. Траунзее

Това обширно езеро е известно с митичното подводно създание тук, което би могло да се сравни с чудовището от Лох Нес в Шотландия. На брега на Траунзее можете да откриете безброй атракции.

traunsee

8. Грюнер Зее

Името на това езеро не е случайно – водите му наистина са зелени. „Грюнер-Зее” представлява един невероятен пейзаж, където дори можете да се гмуркате с местен екскурзовод и водолазен костюм.

Gruner see lake

7. Вайсензее

Това ледниково езеро е изключително популярна дестинация за всякакъв вид дейности. Моторните лодки тук са забранени, които осигурява спокойна атмосфера.

am beliebten Weissensee in der Krntener Seenregion

6. Фаакер Зее

„Фаакер Зее” се смята за езерото с най-чиста и питейна вода в Австрия. Тук има няколко плажа, на които срещу малка такса можете да се излежавате под слънцето и да плувате.

View of Alpine lake Faaker See in Carinthia, Austria

5. Мондзее

„Мондзее” е олицетворение на живописта. Това е чудесно място, където можете да избягате от шума и суетата на ежедневието.

mondsee

4. Ахензее

Това е най-голямото езеро в австрийския район Тирол. Местоположението му е точно в основата на Алпите, а цветът и чистотата на неговите води са причината езерото „Ахензее” да е толкова необикновена и незабравима дестинация.

Lake Achensee in Tyrol, Austria

3. Волфгангзее

„Залцкамергут” е курортна област в Австрия, където посетители от цял свят прииждат заради тучните зелени пейзажи и изобилие от страхотни езера. Едно от най-хубавите от тях е известно с името „Волфгангзее”.

Wolfgang Lake,Village,Grosser Hollkogel-Austria

2. Целер Зее

Това е малко сладководно езеро, в чиито бистри води можете да плувате, да ловите риба, или да карате каяк.

Zell am See, Salzburger Land, Salzburg, Austria

1. Халщетер Зее

Това езеро е заобиколено от планини, създавайки живописен оазис. На брега му се намира известният град Халщат, който се слави с традиционна австрийска архитектура и очарователни забележителности.

Hallstatt town in summer, Alps, Austria

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!