Топ 10 най-опасни градове в света

Да пътуваш по света е прекрасно, но не всички места са толкова привлекателни и очарователни като тези в туристическите брошури. Като цяло големите градове имат значителни проблеми, свързани основно с престъпността и съответно с това доколко можете да се чувствате сигурни и в безопасност там – независимо дали сте местен, или турист. В някои положението е доста сериозно, така че по-добре да имате едно наум, когато избирате следващото си пътешествие, особено ако обмисляте да е в Латинска Америка. За да не бъдете неприятно изненадани, този списък с Топ 10 най-опасни градове в света, базиран на официалната статистика за престъпността според местните власти, ще ви бъде полезен!

1. Сан Педро Сула, Хондурас

1-san-pedro1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Това е градът с най-висок процент убийства в света. Според статистиката там се извършват по 169 умишлени убийства на 100 000 жители. Средно над трима човека на ден губят живота си в резултат на престъпление.

2. Акапулко, Мексико

2-acapulco-420189_640

Този до неотдавна супер популярен курорт е посещаван от все по-малко туристи. Причината са наркокартелите, които вилнеят из цяло Мексико, включително и в Акапулко – едва ли на някого му се иска да се излежава на плажа, след като всеки момент наоколо може да започне престрелка и на отиване към хотела да се сблъскаш с няколко трупа.

3. Каракас, Венецуела

3-caracas-264581_640

И столицата на Венецуела е с един от най-високите проценти на убийства в света: 122 на 100 000 жители. Градът е под ежедневния натиск на наркокартелите, уличните боеве и въоръжените грабежи. Жителите и туристите трябва да бъдат много внимателни, независимо в коя част на града се намират. Ако сте в Каракас, не излизайте сами, дори през деня.

4. Дистрито Сентрал, Хондурас

4-distrito
В този район на Хондурас процентът на престъпления е много висок – заради голямата бедност, корупцията и силното влияние на мафиотските структури. Това е основната причина той да бъде отбягван от туристите.

5. Тореон, Мексико

5-torreon

Въпреки че е един от най-важните промишлени и икономически центрове на Мексико, Тореон е и един от най-опасните градове в света. Въпреки че тук организираната престъпност и търговията с наркотици не са толкова разпространени, този мексикански град е с един от най-високите проценти на убийства в света – 87 на 100 000 жители.

6. Масейо, Бразилия

6-maceio

Може да ви изглежда като екзотичен рай с безкрайните си бели плажове, но столицата на бразилския щат Алагоас не е най-препоръчителното място за посещение. Масейо е най-опасният град в Бразилия, като процентът на престъпление надминава дори този в Рио де Жанейро.

7. Кали, Колумбия

7-cali

Насилието, свързано с влиятелните наркокартели, слага своя негативен отпечатък върху цяла Южна Америка. Колумбия не е изключение, затова е не се радва на особено добра слава като туристическа дестинация. В Кали се извършват по над 80 убийства на 100 000 човека, така че не е безопасно място за живот и посещения.

8. Нуево Ларедо, Мексико

8-nuevo-laredo

Нуево Ларедо е беден пограничен град, в който рискът от престъпления е най-висок през нощта. Въпреки това отвличания, кражби на коли и грабежи се случват по всяко време на денонощието. Според статистиката в последните няколко години над 60 000 души са станали жертва на свързани с наркотрафика убийства.

9. Баркисимето, Венецуела

9-barquisimeto-85205_640

Въпреки че населението му е малко над един милион жители, градът се сблъсква с убийства буквално всеки ден. В Баркисимето има изненадващо висок брой университети и други образователни институции. Личи си и че преди години е бил процъфтяваща туристическа дестинация. Днес обаче районът е толкова опасен, че повечето туристи го избягват.

10. Жоао Песоа, Бразилия

10-joao2

Столица на щата Параиба, Жоао Песоа е най-източният град в Бразилия и един от най-зелените в света. За съжаление и в него има висок процент убийства – 71.59 на 100 000 жители, така че въпреки красивата архитектура и природа това определено не е сред най-добрите места да прекарате почивката си.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!