Топ 10 атракции, които можете да видите безплатно в Ню Йорк

Ню Йорк е едно от най-удивителните и уникални места на планетата, събирайки в себе си небостъргачи, които са архитектурни шедьоври, музеи, художествени галерии, театрални и филмови фестивали, събития от всякакъв жанр, магазини, ресторанти и заведения за нощен живот. Списъкът със забележителности е дълъг и скъп. Ако имате късмета да посетите този невероятен град и искате да видите възможно най-много неща в определен бюджет, имаме 10 предложения, които няма да ви струват нищо.

 


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1.Нюйоркска обществена библиотека – това е втората по големина библиотека в САЩ с повече от 53 млн. книги и над 3000 служители.

new-york-public-state-library

 

2.Катедралата „Свети Патрик“ – най-голямата неоготическа катедрала в САЩ, също и една от най-старите катедрали в града. Влизането вътре няма да ви струва нищо и ще ви накара да забравите за съществуването на всякакви други небостъргачи и сгради.

new-york-saint-patrick

 

3.Сентръл парк –  ако искате да посетите обществен парк и да се насладите на зеленина, млади и стари, които спортуват или се наслаждават на природа, седнали на някоя пейка, четейки книга или вестник, този парк е правилното място. В него има няколко естествено изглеждащи, но изкуствено създадени езера, обширни пътеки и за разходка, и за езда, и редица затворени площадки за деца.

central-park

 

4.Бруклин Бридж – Едва ли има друг такъв мост – красив, впечатляващ и изпълнен с хора. От моста се открива гледка към Статуята на свободата и Манхатън, която разкрива дори най-високите сгради на Ню Йорк.

brooklyn_bridge

 

5.Таймс Скуеър и стъпалата, които никога не остават празни. Тълпи от хора, различни лица, различни цветове на кожата, различни черти на лицето, различни нации, съпроводени от неспиращ шум и дъжд от светлини. Пленяващо и омагьосващо място, което ще искаш да посетиш отново.

times-square

 

6.Зоопаркът в Бронкс – могат да се видят над 5000 вида животни, а в сряда е със свободен вход. Определено не е за изпускане.

bronx-zoo

 

7.Музей на модерното изкуство – колекцията на музея предоставя възможност да се докоснете до картини на Клод Моне, Салвадор Дали, Анди Уорхол, както и на произведения на архитектурата, фотографии, печат, илюстрирани книги, филми и др. Вход свободен в петък между 16:00 о 20:00 часа.

the-museum-of-modern-art

 

8.Ботаническа градина в Бруклин – има над 12 000 растителни вида и градини с тематични имена. В градината на Шекспир можете са се пренесете в приказката на „Ромео и Жулиета“, потопени в уникална красота. Ако сте в Ню Йорк в периода декември – февруари и изпитвате силна любов към флората, може да се възползвате от безплатен вход през делничните дни и да посетите Бруклинската ботаническа градина, както и вторник и събота сутрин през останалите дни от годината.

brooklyn_botanic

 

9.Рокфелер Сентър – голям комплекс от офиси и сгради в Манхатън. Идеята зад издигането на комплекса е създаване на сгради като „град в града“. Запазена марка на комплекса стават 14 от общо 19  небостъргача в стил „ар деко“, ако минете през основното предверие, можете да си вземете безплатна карта за разходка около небостъргачите, ако искате обаче да се качите на небостъргач и да видите най-добрата гледка към града от високо, трябва да заплатите.

rockefeller-center

 

10.Безплатна дегустация на вино – ако сте от любителите на напитката на боговете, последното ни предложение е за вас. Не едно и две заведения в Ню Йорк предлагат безплатна дигустация на вино в различни дни и часове. Подробен списък можете да намерите ТУК, а на нас ни остава само да ви кажем Наздраве!

bottles-of-wine

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!