Топ фотограф събира изкуство и наука в изложбата „Съединение (Be)r(Li)n“

Един от изявените фотографи на творческия бранд Take a Pixel Пламен Ангелов Plabo представя своята изложба, озаглавена “Съединение (Be)r(Li)n”. През обектива си Plabo успява да улови промените в един свят, който някои познават до болка.

Разделен в миналото от две привидно несъвместими опозиции, днес Берлин се е превърнал в модерно съединение от изтока и запада. На мястото, където някога са се срещнали две противоположности, днес се изправя модерна сплав от внушителни здания – футуристични на вид, но със сдържана умереност в своята архитектура.

Берлин

Като една паралелна алегория, в света на химията намиращите се един до друг в периодичната таблица елементи Литий и Берилий не биха могли да се свързват един с друг. Въпреки това, учените са направили теоретично предвиждане, че в условия на много високо налягане (5 до 10 пъти това, в което се формират диамантите) тези два елемента биха могли да се свържат и когато това стане, биха формирали едно ново съединение на Литиево-Берилиева сплав, което на теория би притежавало едно от най-търсените качества в химията и физиката – свръхпроводимост.

Берлин

Заповядайте на 06.06.2017 в 19:30 ч. в галерия “Heart Gallery” (бул. Витоша, срещу НДК) на откриването на изложбата “Съединение (Be)r(Li)n”. Станете част от последствията от макро химията на човешките взаимоотношения.

Изложбата e част от официалната програма на Месец на Фотографията 2017 и ще може да бъде видяна до 20.06.2017 г.

Всички средства, които бъдат реализирани от изложбата, ще бъдат дарени за каузата “Да оставим следи” на сдружение “Кауза”.

Вход свободен!

Берлин

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!