Този уикенд вижте 23 знакови забележителности в София, които са рядко достъпни за публиката

Този уикенд – 19 и 20 септември, 23 знакови забележителности в София отварят врати като част от инициативата Европейски дни на наследството. Хората във всички страни на стария континент, който са част от нея, ще могат да посетят хиляди културни и исторически обекти, които иначе са рядко достъпни за публиката.

Гражданите и гостите на София имат възможността да използват почивните дни, за да видят забележителности с висока символика и история, достъпът до които по принцип е труден или затворен за широката публика, съобщиха от Столична община. Сред тях са Министерски съвет, Президентството, Общината, БАН, БНР, Националната опера и балет, Синагогата, различни музеи и галерии.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Организирани са и турове с професионален гид по три културни маршрута с продължителност 2-3 часа. Те са озаглавени Ларгото, Св. София и Толерантна София и включват различни забележителности. Вижте маршрутите и обектите, които можете да разгледате свободно в събота и неделя (кликнете върху снимката, за да я увеличите):

sofia-1

sofia-2

Още информация можете да откриете на sofiaculture.bg и institutfrancais.bg.
От 16 до 22 септември можете да се повозите и на уникалния ретро трамвай, който е с маршрут площад „Журналист“ – ул. „Граф Игнатиев“ – ул. „Алабин“ – бул. „Хр. Ботев“ – Централна гара – бул. „Кн. Мария Луиза“ – ул. „Граф Игнатиев“ – пл. „Журналист“. Използването на атракцията е безплатно.
Приятно разглеждане на София!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!