Това са 10 от най-добрите музеи в Рим

Столицата на Италия без съмнение може да ви осигури невероятно културно преживяване. Когато сте там, не забравяйте да посетите страхотните музеи от висока класа. Ще ви покажем 10 от тях – определено има какво да се види!

10. Музей на римската цивилизация

Тук можете да видите умален модел на това, което е представлявал древен Рим. Музеят предлага също репродукции на някои от най-популярните римски артефакти.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Roman-civilization

9. Национален етруски музей

В този музей се намира най-голямата колекция от етруско изкуство в света.

national_etruscan_museum

8. Музей „MAXXI”

Музеят „MAXXI” разкрива за посетителите най-доброто от римското изкуство на 21-ви век. Той разполага с експонати, фокусирани върху архитектурата, живописта и скулптурата.

maxxi_museum

7. Вила Фарнезина

Тази вила се намира в квартал Трастевере в Рим. Някои от стените на спалнята й са украсени със стенописи, рисувани от Рафаело. Повечето от стаите тук са отворени за посетители.

villa_farnesina

6. Галерия Дориа Памфили

„Галерия Дориа Памфили” е частен дворец в Рим, който датира от 15-ти век. Вътре ще можете да се насладите на повече от 500 картини, включително творби на Караваджо, Веласкес и Тициан.

palazzo_doria_pamphilj

5. Национален римски музей

Ако искате да се потопите в римската история, наследство и култура, не пропускайте Националния римски музей.

national_roman_museum

4. Сант Анжело

Замъкът „Сант Анжело” е един музей в Рим, който няма да искате да пропуснете. Той се слави с колекции, включващи всичко: от ренесансови картини до редки средновековни оръжия.

Castle st. Angelo. Rome, Italy

3. Капитолийски музеи

Тук можете да видите част от най-добрите гръцки и римски артефакти в града.

capitoline_museums

2. Галерия Боргезе

Може да се каже, че тук се помещава най-впечатляващата художествена колекция от италиански и европейски произведения.

Villa Borghese, Roma

1. Ватикански музеи

Ватиканските музеи в Рим са дом на една невероятна колекция от религиозно изкуство. Част от музея е Сикстинската капела, известна с таванските си стенописи от Микеланджело.

vatican_museums

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!