Тези малки градчета във Франция определено са очарователни!

Много от посетителите на Франция не се отклоняват от големите градове като Париж и Лион, но те не знаят какво изпускат – средновековни селца с тесни калдъръмени улички са като картинка за пощенска картичка! И не само това – страхотните малки градчета често са заобиколени от красива природа. Показваме ви 12 от тях, за да се уверите сами! 🙂

12. Пейлон

Пейлон е уникален живописен малък град, който е само за пешеходци. Удобните обувки са задължителни, докато се разхождате тук.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

frafra-0361.jpg

11. Динан

Това място е считано за едно от най-добрите средновековни селища в Бретан. Гледката към река Ранс, старата поща и околността, е най-хубава от кулата „Св. Екатерина”.

Dinan in der Bretagne

10. Rochefort-en-Terre

Това е едно от най-посещаваните села в Бретан, както и едно от най-красивите в цяла Франция. Повечето сгради датират от 16-ти век, докато останалите са по-съвременни.

rochefort_en_terre

9. Ез

Ез е малко селце на Френската ривиера, популярно със своя средновековен замък с гледка към Средиземно море.

eze

8. Етретат

Това курортно градче на Ламанша е известно със зрелищните си бели варовикови скали и трите естествени арки, вдъхновили творци като Курбе и Моне.

etretat

7. Рикевир

Това селце е смятано за едно от най-красивите във Франция и е известно с две неща: историческата си архитектура и страхотното вино. Средновековни крепости обграждат мястото, а старият замък е превърнат в музей.

Riquewihr

6. Сен-Веран

Това красиво малко градче е популярно със своите интересни къщи, стари слънчеви часовници и дървени фонтани.

Village de Saint-Vran

5. Мустье-Сан-Мари

Това е друго живописно селце, разположено в югоизточната част на Франция, известно с практикуването на грънчарство.

Moustiers-Sainte-Marie village view in Provence, France

4. Сант’Антонино

Сант’Антонино е едно изключително градче, което се намира на 460 метра надморска височина от остров Корсика. На това се дължи прякорът му – „орлово гнездо”. Това е също едно от най-старите и красиви места в Корсика. 75-те къщи в селото са свързани помежду си.

Sant'Antonino ( Haute Corse )

3. Русийон

Сградите и скалите тук са червени, което допринася за изяществото на това място. Градчето често е сравнявано с палитрата на художниците и със сигурност е тяхно вдъхновение.

roussillon

2. Егишем

Това уникално селище е увито в кръг около местния замък и е известно със своите вина.

Haut Rhin, the picturesque village of Eguisheim

1. Горд

Красивите сиви и бели каменни къщи на това място са спираловидно разположени по хълма, на върха на който ще намерите църква и средновековен замък.

Gordes

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!