Таити – островът с най-красиви залези в света

Таити има репутацията на идилично място, което омагьосва с природни красоти и всевъзможни глезотии за туристите. Най-големият от 115-те острова във Френска Полинезия с достойнство защитава названието „Кралицата на Пасифика“, което често се използва, когато трябва да бъде описан.

taiti2Снимка: Alquiler de Coches

Въпреки че представата ни за екзотични острови обикновено включва безкрайни бели плажове, крайбрежната ивица на Таити прави изключение – голяма част от пясъка е тъмен, има дори „черни“ плажове. Това обаче по никакъв начин не намалява очарованието на острова, напротив – прави го още по-необичаен и привлекателен. С почти девствена природа, величествени планински върхове, бистри поточета, изумрудено зелени долини и пищни водопади Таити е неподражаема наслада за сетивата. Мнозина твърдят, че това е мястото с най-красивите залези в света.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
taiti1Снимка: Jon Rawlinson

Островът предлага възможности както за разходки сред омайната природа, така и за сърф и гмуркане в кристалните океански води. Туристите, които предпочитат по време на почивката си да се отдадат на релакс, хапване, пийване и нощен живот също ще останат доволни от Таити, но ще трябва да разполагат с по-сериозен бюджет – луксозните комплекси, хотели и ресторанти, особено в столицата Папеете са от световна класа и предлагат невероятна френска кухня, но и никак не са евтини. Ако все пак решите да инвестирате, няма да бъдете разочаровани – Таити напълно заслужава кралската си слава.

taiti3Снимка: Nils Rinaldi
taiti4Снимка: Michael R Perry
taiti6Снимка: Saïda Hächler
taiti5Снимка: Jon Rawlinson
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!