Спираща дъха гледка от асансьор в Швейцарските Алпи

Заслужава си да се види, и то на живо, особено ако сте любителите на екстремните преживявания. Асансьор на ръба на връх Бюргенсток, Швейцария – уникална възможност да надникнеш от облаците!

Hammetschwandlift und Rigi


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Hammetschwand Lift се извисява над 44-метрова яма, буквално в облаците, и предлага една единствена, но абсолютно достатъчна атракция – спираща дъха гледка към езерото Люцерн и швейцарските Алпи. Той е и най-високият външен асансьор в Европа.

9

Районът около езерото Люцерн е един от множеството красиви пейзажи, които Швейцария крие в пазвите си. Езерото има неправилна и доста чудата форма. Някои казват, че има колена и ръце, които достигат до едноименния град Люцерн.

lake-lucerne-region-186506_1280

landscapes-141933_1280

Районът е популярна туристическа дестинация. Освен че можете да наблюдавате красотата на езерото и региона, здраво стъпили на земята, можете да се възползвате и от възможността да я поберете в ръцете си, като се изкачите с Hammetschwand Lift.

central-switzerland-111276_1280

За около минута пътуване на височина от около 155 метра, металната решетка всява първо страх, а след това изпълва погледа и същността на посетителите с красотата на заобикалящата ги природа.

1
Асансьорът е на 105 години и през този век не спира да привлича туристи, любопитковци и любители на усещането да си на върха.

Когато облаците са ниско и се разпростират на 360 градуса около металната кула, усещането е сякаш си стъпил на ръба на света. И това там е самият край. Изключително вдъхновяващо и вдигащо адреналина преживяване, което, сигурни сме, ще ви остави без дъх и ще го помните през целия си живот.

4
3
5

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!