Соломоновите острови – идилично райско кътче

Ако търсите екзотично място с много слънце, прелестни плажове и все още пощадено от тълпите туристи, характерни за повечето подобни дестинации, то Соломоновите острови са вашият избор! До преди стотина години те са били посещавани единствено от мисионери, които често са ставали жертва на местни племена, практикуващи канибализъм. За щастие тези страшни истории вече са в миналото и сега архипелагът в Тихия океан, който се състои от 992 острова, е безопасно място, което предлага неповторими условия за безметежна ваканция под слънчевите лъчи.

sig05-solomon-islands-aerial


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Според учените Соломоновите острови са обитавани отдавна – вероятно от 2000 г. пр. н. е. Първият европеец, който стъпва на тях, е испанският мореплавател Алваро де Менданя де Нейра през 1568 г. По време на колонизацията архипелагът е разделен между Великобритания и Германия, а в края на XIX век британската империя установява пълен контрол над територията. През 1978 г. Соломоновите острови получават своята независимост, но остават част от Британската общност. Държавен глава е кралица Елизабет II, представлявана от генерал-губернатор. Населението на островите, простиращи се на над 1500 км, е около половин милион, като 95% са християни.

sig05-solomon-islands-small-sandbar

slide1

Бумът на икономиката и туризма през XX и XXI век е заобиколил Соломоновите острови – няма особено развита инфраструктура и повечето посетители са съсредоточени в столицата Хониара, която се намира на остров Гуадалканал. Което означава, че другите разнообразни острови в архипелага с безкрайни плажове, зрелищни хълмове, покрити от джунглата, активни вулкани, впечатляващи коралови рифове и тропически гори, над които се стели мъгла, са сравнително непосещавани от туристите – и изцяло на ваше разположение да ги изследвате! Соломоновите острови са дом на повече от 4500 вида растения, включително екзотични орхидеи, най-разнообразни екзотични птици, както и 70 вида влечуги, сред които и криещи се в мрачните блата крокодили.

Solomon-Islands-Temple

Solomon-Islands-Beach

В последните 30-40 години архипелагът се налага като предпочитана дестинация за гмуркане – не само заради привлекателния подводен живот, но и заради многобройните останки от плавателни съдове и самолети от времето на Втората световна война, когато на Соломоновите острови са се водили много сражения. Повечето места, където туристите могат да отседнат, не са особено луксозни, освен в столицата, където можете да откриете впечатляващи хотелски комплекси от висок клас. Ако предпочитате еко туризма, ще изпитате истинско удоволствие да отседнете в бунгала, които се намират в селища на местните – те ще се държат изключително приятелски с вас и ще ви окуражават да се включите в ежедневието им. Има и многобройни отдалечени от селищата къщи за гости и вили, в които ще разберете напълно значението на думите „идилична ваканция“.

sig05-solomon-islands-jetty

slide2

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!