Смарагдовият остров на Боговете

Колкото по-далеч от нас е едно място, толкова по-загадъчно, мистериозно и привлекателно ни се струва. Някои дестинации наистина са си такива – дори и когато ги видиш отблизо. Като Чеджу-до, единствената автономна провинция в Южна Корея и най-голям остров на страната. Мястото все още е малко известно за Запада и любопитните туристи, но пък азиатците много добре познават невероятната красота и култура на Чеджу-до.

Чеджу-до1

През последните няколко години интересът към дестинацията нараства, особено сред младите двойки, които търсят романтика, мистика, уединение, и с течение на времето Чеджу-до се превръща в едно от най-любопитните места в Източна Азия.

Островът е изцяло вулканичен, образуван от изригвания преди около 2 милиона години. Вулканът Халла-сан се издига на 1950 метра и се смята за най-високата планина в Южна Корея.

Чеджу-до11

Заради относителната си изолация от континенталната част на Корея, местните жители имат своя култура и език. Те нарекли Чеджу-до „Островът на Боговете“ заради изобилието от предания, митове и легенди, които разказват историята на полубогове, някога населявали местността и считани за предци на местния народ. Заради красивата си природа пък Чеджу-до си е спечелил названието „Смарагдовият остров на Ориента“.

Чеджу-до7

В зависимост от сезона, през последните няколко Чеджу-до е домакин на фестивали и конкурси, свързани по един или друг с природните богатства на острова – черешова пролет, летен плажен фестивал. Освен културната програма, местните жители предлагат атракции и забавления като конна езда, лов, риболов, планинско катерене и пешеходен туризъм.

Чеджу-до10

Мястото привлича любопитните погледи на туристите и с разнообразните си пейзажи – от дълги бели плажни ивици до мистични планини, пещери и красиви водопади. Чеджу-до е едно азиатско бижу, което за пореден път разказва за екзотиката и уникалността на континента, който се различава от всички останали със своята дива природа и необятна красота.

Чеджу-до2 Чеджу-до4 Чеджу-до5 Чеджу-до8 Чеджу-до9

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!