Смарагдовият остров на Боговете

Колкото по-далеч от нас е едно място, толкова по-загадъчно, мистериозно и привлекателно ни се струва. Някои дестинации наистина са си такива – дори и когато ги видиш отблизо. Като Чеджу-до, единствената автономна провинция в Южна Корея и най-голям остров на страната. Мястото все още е малко известно за Запада и любопитните туристи, но пък азиатците много добре познават невероятната красота и култура на Чеджу-до.

Чеджу-до1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

През последните няколко години интересът към дестинацията нараства, особено сред младите двойки, които търсят романтика, мистика, уединение, и с течение на времето Чеджу-до се превръща в едно от най-любопитните места в Източна Азия.

Островът е изцяло вулканичен, образуван от изригвания преди около 2 милиона години. Вулканът Халла-сан се издига на 1950 метра и се смята за най-високата планина в Южна Корея.

Чеджу-до11

Заради относителната си изолация от континенталната част на Корея, местните жители имат своя култура и език. Те нарекли Чеджу-до „Островът на Боговете“ заради изобилието от предания, митове и легенди, които разказват историята на полубогове, някога населявали местността и считани за предци на местния народ. Заради красивата си природа пък Чеджу-до си е спечелил названието „Смарагдовият остров на Ориента“.

Чеджу-до7

В зависимост от сезона, през последните няколко Чеджу-до е домакин на фестивали и конкурси, свързани по един или друг с природните богатства на острова – черешова пролет, летен плажен фестивал. Освен културната програма, местните жители предлагат атракции и забавления като конна езда, лов, риболов, планинско катерене и пешеходен туризъм.

Чеджу-до10

Мястото привлича любопитните погледи на туристите и с разнообразните си пейзажи – от дълги бели плажни ивици до мистични планини, пещери и красиви водопади. Чеджу-до е едно азиатско бижу, което за пореден път разказва за екзотиката и уникалността на континента, който се различава от всички останали със своята дива природа и необятна красота.

Чеджу-до2 Чеджу-до4 Чеджу-до5 Чеджу-до8 Чеджу-до9

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!