Следваща спирка: Тайван

Тайван остава до голяма степен непознат и сериозно подценяван от западните туристи, но тези, които са го посетили, искат непременно да се върнат отново. Островът буквално омагьосва пътешествениците, които остават безмълвни пред красотата му.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Тайван е известен със сензационните си храни, традиционните китайски и аборигенски фестивали, живописните гледки и колоритните храмове. Планините, осемте национални парка, селекцията от съблазнителни малки островчета и горещите летни курорти, са основна атракция за туристите. Цените на острова са сравнително ниски, в сравнение с Китай или Югоизточна Азия.

Тайванското чудо, а именно превръщането на острова в една от най-богатите страни в света за по-малко от петдесет години, все още озадачава хората. Въпреки удивителния икономически успех, Тайван е запазил голяма част от традициите, загубени на повечето места на континента и продължава да развива своята култура.

Едно от най-примамливите неща на острова е приятелското отношение, с което ще ви посрещнат и изпратят местните – Тайван наистина е една от най-приветливите страни в света. Почти е невъзможно да се изгубите, защото винаги ще ви бъде оказано съдействие и помощ.
Ще бъдете очаровани от многобройните щедри жестове по време на пътуването си. Съвсем непознати хора могат да ви помогнат, било то с упътвания, или осигурявайки ви подслон за нощта.

Тайванската кухня е изключително богата и разнообразна, като основно преобладават китайските ястия и местните деликатеси, които се предлагат почти навсякъде. Непременно трябва да опитате традиционните ястия, като пикантно задушено месо с билки, зеленчуци и морски дарове, тайвански спагети или пухкави пържени кифлички.

Трудно можем да опишем магията на Тайван, затова ви съветваме: Планирайте следващото пътешествие до там!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!