Следваща спирка: Тайван

Тайван остава до голяма степен непознат и сериозно подценяван от западните туристи, но тези, които са го посетили, искат непременно да се върнат отново. Островът буквално омагьосва пътешествениците, които остават безмълвни пред красотата му.

Тайван е известен със сензационните си храни, традиционните китайски и аборигенски фестивали, живописните гледки и колоритните храмове. Планините, осемте национални парка, селекцията от съблазнителни малки островчета и горещите летни курорти, са основна атракция за туристите. Цените на острова са сравнително ниски, в сравнение с Китай или Югоизточна Азия.

Тайванското чудо, а именно превръщането на острова в една от най-богатите страни в света за по-малко от петдесет години, все още озадачава хората. Въпреки удивителния икономически успех, Тайван е запазил голяма част от традициите, загубени на повечето места на континента и продължава да развива своята култура.

Едно от най-примамливите неща на острова е приятелското отношение, с което ще ви посрещнат и изпратят местните – Тайван наистина е една от най-приветливите страни в света. Почти е невъзможно да се изгубите, защото винаги ще ви бъде оказано съдействие и помощ.
Ще бъдете очаровани от многобройните щедри жестове по време на пътуването си. Съвсем непознати хора могат да ви помогнат, било то с упътвания, или осигурявайки ви подслон за нощта.

Тайванската кухня е изключително богата и разнообразна, като основно преобладават китайските ястия и местните деликатеси, които се предлагат почти навсякъде. Непременно трябва да опитате традиционните ястия, като пикантно задушено месо с билки, зеленчуци и морски дарове, тайвански спагети или пухкави пържени кифлички.

Трудно можем да опишем магията на Тайван, затова ви съветваме: Планирайте следващото пътешествие до там!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!