Скритите съкровища на Малта: Остров Гозо

Гозо, вторият по големина остров в Малта, е известен със своята дива и уникална природа, която пленява сърцата на туристите. Ще се влюбите в този живописен оазис, украсен с барокови църкви и каменни селски къщи.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Невероятните панорами, забележителните крепости са само частица от магията на острова. Трябва да я изживеете, за да се убедите.

На пръв поглед, мястото ще ви се стори тихо, кротко и спокойно, но дочакате ли вечерта, ще се убедите, че нощния живот на този остров не е за подценяване. Ритъмът на Гозо ще ви завладее и ще остави траен спомен в съзнанието ви.

Любопитни факти:

  • Бреговата линия на Гозо е считана за едно от най-добрите места за гмуркане в Средиземно море. Водата е кристално чиста, а гледката от плажа е невероятна.
  • Тук ще откриете и едни от най-добрите заведения в Малта. Храната е божествена, а обслужването – безупречно.
  • Остров Гозо е наричан още “Островът на Калипсо”, име, което произлиза от легендите за местоположението на остров Огигия, описани в Омировата Одисея. Според преданията, Гозо всъщност е някогашната Огигия.
  • До Гозо можете да стигнете само по вода, хващайки ферибот от Малта
  • Един от най-известните обекти в Гозо е така наречената “Джгантия” – храмов комплекс, изграден през епохата на Неолита. Джгантия е забележителност под закрилата на ЮНЕСКО

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!