Скритите съкровища на Малта: Остров Гозо

Гозо, вторият по големина остров в Малта, е известен със своята дива и уникална природа, която пленява сърцата на туристите. Ще се влюбите в този живописен оазис, украсен с барокови църкви и каменни селски къщи.

Невероятните панорами, забележителните крепости са само частица от магията на острова. Трябва да я изживеете, за да се убедите.

На пръв поглед, мястото ще ви се стори тихо, кротко и спокойно, но дочакате ли вечерта, ще се убедите, че нощния живот на този остров не е за подценяване. Ритъмът на Гозо ще ви завладее и ще остави траен спомен в съзнанието ви.

Любопитни факти:

  • Бреговата линия на Гозо е считана за едно от най-добрите места за гмуркане в Средиземно море. Водата е кристално чиста, а гледката от плажа е невероятна.
  • Тук ще откриете и едни от най-добрите заведения в Малта. Храната е божествена, а обслужването – безупречно.
  • Остров Гозо е наричан още “Островът на Калипсо”, име, което произлиза от легендите за местоположението на остров Огигия, описани в Омировата Одисея. Според преданията, Гозо всъщност е някогашната Огигия.
  • До Гозо можете да стигнете само по вода, хващайки ферибот от Малта
  • Един от най-известните обекти в Гозо е така наречената “Джгантия” – храмов комплекс, изграден през епохата на Неолита. Джгантия е забележителност под закрилата на ЮНЕСКО

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!