Защо ски ваканцията през март е перфектната почивка?


Резервирай изгодно!


Изборът на подходящо време за ски ваканция може да бъде труден. Коледа и Нова година не винаги са най-добрата идея, защото курортите са претъпкани, а и този период на годината е по-скоро за семейството и приятелите.  Снега през фувруари е почти гарантиран в повечето курорти, но някък си този месец се слива с новогодищните празници. Въпреки че рядко се взема под внимание, месец март може да е идеалното време да отидете на ски ваканция, и ето защо:

Да караш ски по писти огряти от слънчевите лъчи

Карането на ски обикновено не се свързва с топло време и синьо небе. Въпреки това, избирайки месеците март и април за ски пътуване, бихте могли да избегнете леденото време и да имате изненадващо топло ски преживяване!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Това е особено полезно, ако все още сте начинаещ. Когато се научите да карате ски, е необходимо да стоите дълго време и да слушате инструкции, да сменяте бавно позициите и т.н. Това може да е доста трудно през зимата, но при малко слънце е много по-поносимо.

Добавената топлина също ви дава повече време да оцените природата. Красивите планински и снежни пейзажи осигуряват неповторимо изживяне.

Идеален пример е курорта Пампорово, който се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Средната годишна температура е 5,5 °C.

Цените са по-достъпни

Ски ваканциите в тоди период на годината не само ще бъдат по-топли, но и почти сигурно ще бъдат по-достъпни, особено ако отидете през втората седмица след почивните дни около 3-ти март, тъй като по това време има по-малко хора и по-богат избор за настаняване.

За същите пари, които ще платите за студио далече от пистите на Коледа и Нова година, можете да си наемете студио с директно излизане на пистата при това с включена сауна и парна баня. Можете да научите повече за студиото и условията от imagesfrombulgaria.

Насладете се на красотата от спускането в това видео.


https://www.facebook.com/A43aPamporovo/videos/238688473736431/


Резервирай изгодно!


Ски ваканция далеч от натоварените времена на коледните, новогодишните и априлските ваканции може да ви спести много пари … и не само занастаняване. В края на сезона можете да намерите страхотни оферти в ски магазините.

Все още има сняг

Един от факторите, който често обезкуражава хората да карат ски след фувруари, е митът, че целият сняг ще се е стопил. Но това изобщо не е така, тъй като просто трябва да знаете къде да търсите.

Ключът към получаването на най-добрия сняг е да се насочите високо: колкото по-висока е височината на курорта, толкова по-студено ще бъде, което означава, че има по-малък шанс да се стопи сняг. Също така помага да сте някъде с писти, обърнати на север.

Помага и фактът, че повечето ски зони са оборудвани с най-модерните оръдия за сняг, премахвайки притеснението от ски снежна ваканция.

През зимата снежната покривка в повечете курорти достига до над 2м. В Папорово средната годищна покривка е 160 см.

По-дълги дни

Предимството на карането на ски през март и април е, че има повече светлина, което ви дава възможност да се забавлявате истински в края на деня в apre-ski баровете.

Повече време за почивка

Посещението на ски курортите, когато не е пълно с хора, които де спускат по пистите с пълна скорост, е съвсем различно изживяване.

Карането на ски означава удоволствието да можете да отделите необходимото време, за да направите всичко, независимо дали става въпрос за пускане с висока скорост или пантене, докато се наслаждавате на природата. Когато пистите са пълни , не винаги имате тази свобода, тъй като има тълпи от хора, които диктуват кога и къде трябва да прекарате времето си на пистите.


Резервирай изгодно!


За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!