Серо Негро – предизвикателството на новото време

Фенове сте на екстремните спортове, адреналина и голямата тръпка, която ви кара да откачите от кеф? Е, тогава вулканобордингът със сигурност ще ви хареса. Чудите се какво е пък сега това вулканобординг?! Набързо ви разказваме и ви оставяме да си насладите на снимките, които, надяваме се, ще предизвикат у вас любопитство, а защо не и порив да опитате този тип приключение.

Вулканобордингът е нов екстремен спорт, който, поради липса на активни вулкани у нас, няма как да бъде практикуван в пределите на собствената ни държава, така че ще ви се наложи да попътувате. Родината на спорта е Никарагуа, а мястото, където смелчаците се спускат, е вулканът Серо Негро. Това е най-младият активен вулкан в Централна Америка, който е висок около 730 метра.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

volcano-board5

До кратера му се стига пеша за около два часа, а след това… След това идва ред на интересната част – спускане по остри вулканични камъни и пепел със скорост, която може да достигне до 75 км/ч. Разбира се, има си специални условия, техники и екипировка, с които се осъществява това начинание. Адреналинът не е за изпускане, особено от търсачите на нови силни усещания.

volcano-board4 volcano-board2 volcano-board3 volcano-board6 volcano-board7

Източник: CNN
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!