Селяландсфос – вълшебна красота

Най-красивият водопад в Исландия и със сигурност в Топ 5 на най-красивите водопади в света – това е Селяландсфос. Зад сложното за произнасяне (поне за нас) име се крие спускаща се от 60 метра водна стихия, която образува незабравими гледки благодарение и на приказния пейзаж наоколо.

Водопадът е и един от най-популярните в Исландия, като за това спомага фактът, че се намира близо до голям път и е лесно достъпен. Въпреки това наоколо няма и следа от оживена човешка дейност – природата е запазена непокътната, така че всеки може на спокойствие да се любува на приказното място.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Картината е най-вълшебна през пролетта и лятото, когато всичко наоколо изобилства от зеленина и пъстри полски цветя, но дори и през зимата Селяландсфос (Seljalandsfoss) излъчва покоряващо очарование. Към безспорната красота на мястото трябва да добавим и възможността да минеш зад прохладните пръски на водопада, откъдето гледката още повече спира дъха. Насладете се на това природно чудо в 15 прелестни снимки!

 

Снимки: boomsbeat
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!