Сейшелите... или магията на един тропически рай

Има една легенда, според която, след като Бог сътворил света, в шепата му останали няколко диаманта. Докато се чудел какво да прави с тях, погледнал на изток от Африка и си казал: „Тук ще създам самата прелест“.

И така създал Сейшелите – истински рай от смайващо красиви плажове, кристална вода, тропическа растителност и екзотични животни, разположен в Индийския океан, в близост до остров Мадагаскар. Общият броят на островите е 115, като само 33 от тях са обитаеми. Сейшелите имат слънчев и топъл субекваториален климат. Температурите са високи през цялата година, като най-често са между 28 и 31°C. Нощите са по-приятни – около 24-25°C без значение от сезона. По отношение на климата Сейшелите многократно превъзхождат по-голямата част от тропическите острови по света, тъй като попадат извън обсега на ураганите.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Островите са покрити с гъсти дъждовни гори, огромно разнообразие от цветя, тропически дървета, храсти и палми. Природата гъмжи от причудливи създания, животни, насекоми и птици.

Сейшелите притежават смайващо красиви плажове. Около тях – горички от кокосови палми, а под водната повърхност – уникално разнообразие от пъстри корали, риби и други морски обитатели. Или с други думи – истинска наслада за всички, които обичат да се гмуркат.  Най-високият връх на архипелага се нарича Морне. Той се издига на по-малко от 1000 метра надморска височина и се намира на остров Махе.

Остров Махе е най-големият остров на Сейшелите. Той е част от така наречените “Вътрешни острови”, заедно с другите по-големи обитаеми острови Праслин, Силует и Ла Диг.

Именно на остров Махе е разположена и столицата на Сейшелите – град Виктория. Населението и е около 25 хиляди души. Интересните места за посещение в града не са много, но пък са доста любопитни:

Часовниковата кула, която е умален модел на Малкия Бен в Лондон, сградата на съда, Ботаническата градина и Националният исторически музей, Природонаучният музей и най-вече пазарът. Тук ще откриете богато разнообразие от местни деликатеси, зеленчуци, риба, екзотични плодове и подправки.

Дано обичате коктейлите с ром, защото тук се намира прочутата дестилерия за ром Такамака, само на 5-6 км от летището. Можете да се включите и в организирана обиколка. Мястото е било имение за производство на подправки в продължение на близо 300 години, докато собствениците не решават да го подарят на държавата. След десетилетия на лошо стопанисване, преди няколко години го откупува компания, която започва да произвежда ром тук.

След като вече сте се запознали с остров Махе и неговата очарователна столица можем да посетим и втория по големина остров от сейшелския архипелаг – Праслин.

За целта се отправяме към пристанището на Виктория, от където ще вземем ферибот. Там сме точно в 10 часа сутринта.

За да стигнем до острова ни трябва около 1 час. На острова има няколко луксозни хотела и резорта, и разбира се, неописуемо красиви плажове като Anse Lazio и Anse Georgette.

Тук се намира и резерватът Vallée de Mai, който е част от ЮНЕСКО, и за който се смята, че всъщност е прототип на библейската „Райска градина“. Той е познат с уникалната палма Coco de mer и ваниловата орхидея.

В тропическите гори на Праслин може да се видят и, характерните само за тази област, Сейшелска пойна птичка и Сейшелския черен папагал.

Тези райски острови са идеалната целогодишна дестинация за всеки, който иска да постигне хармония с природата и да се докосне до магията на тропиците. Това е мястото за перфектната почивка: спокойствие, екзотична кухня, прекрасен климат и гостоприемството на местните хора.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!