Свилен Петков от Luxury Discounts: За хотелите днес е важно да подобрят дигиталното си присъствие

В края на активния летен сезон се свързахме със съоснователя на туристическата платформа Luxury Discounts Свилен Петков, за да разберем как се отрази пандемията на българския туризъм и какви са основните проблеми, с които браншът се сблъсква днес.

 


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Въпрос: Бихте ли представили Luxury Discounts пред читателите ни?

 

Отговор: Това е дигитална туристическа агенция от ново поколение, която предлага най-добрите хотели и екскурзии. Стартирахме преди четири години и днес вече си партнираме с над 250 хотела от висок клас от България, Турция и Гърция като предлагаме на нашите потребители най-изгодните оферти от тях.

 

Въпрос: Защо стартирахте кампания в подкрепа на българския туризъм?

 

Отговор: Защото той се оказа един от най-ощетените от кризата с COVID-19 отрасли на икономиката ни. В същото време браншът е изключително важен за България, тъй като осигурява 15% от брутния й вътрешен продукт и изхранва над 300 хиляди наши сънародници. Ето защо стартирахме кампанията “Почивка в България”, към която впоследствие се присъединиха и много български звезди и известни личности.

 

Въпрос: Кои звезди се включиха в кампанията?

 

Отговор: Подкрепиха ни едни от най-разпознаваемите личности в българския спорт и шоубизнес. Сред тях са актьорът Башар Рахал, певицата Тита, боксьорът Тервел Пулев, европейската шампионка по сноуборд Саня Жекова, Яна Маринова, 100 Кила и десетки други артисти, музиканти и инфлуенсъри. Благодарим им за подкрепата и доверието!

 

Въпрос: Как се отрази пандемията на туристическия сектор у нас?

 

Отговор: В началото положението беше много зле – огромен брой резервации бяха анулирани и близо половината служители в бранша бяха временно освободени. С постепенното отпадане на изискванията за изолация обаче интересът към туристическите услуги се завърна и секторът започна бързо да се възстановява. Смея да твърдя, че именно новите дигитални технологии, каквато е и нашата платформа, много помогнаха това да се случи.

 

Въпрос: Кои са основните проблеми на българския туризъм днес?

 

Отговор: Проблемите за туристическия бранш не са от вчера. От години той е подложен на натиска на новите онлайн платформи за споделено наемане на частни имоти. Хората все по-често се организират сами, използват онлайн платформи, за да си изберат хотел или частен имот, да резервират стая, а след това и да споделят впечатленията си от почивката.

 

Конкуренцията на други дестинации като Турция, Гърция, Египет и Тунис също оказва сериозно влияние. Добрата новина е, че напоследък секторът се модернизира с бързи темпове и изглежда осъзнава, че ако използва креативно дигиталните технологии, той може и да печели много от навлизането им.

 

Въпрос: Как технологиите могат да помогнат за преодоляването на проблемите?

 

Отговор: Много примери от последните месеци показват как това се случва. Хотелите използват дигиталните платформи за да улеснят туристите още при техния избор на място за почивка, след това да ги упътват до своята локация, да ги резервират по-бързо и най-вече – за да подобрят тяхното изживяване на място.

 

Най-иновативните хотели по света например вече внедряват приложения с виртуална реалност, за да покажат атмосферата на бъдещите си гости. Вече можете предварително да се потопите в комфорта на хотелските стаи, както и да се запознаете с туристическите атракции наоколо. Това ще ви направи много по-подготвени за предстоящата почивка, а за вас ще остане единствено да й се насладите максимално.

Затова за хотелите е от ключово значение да подобрят своето дигитално присъствие – собствените си уебсайтове, участието в платформи като Luxury Discounts, както и профилите си в социалните медии, за да си създадат един цялостен облик в дигиталното пространство.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!