Светът без нас: изоставено село в Китай, превзето от природата

Опитайте се да си представите какво би се случило, ако едно населено място опустее. Първите мисли, които минават през главите ви, вероятно са за разруха, сивота, съборени от старост къщи, обрасли дворове, натрупана мръсотия…

Може би ще се изненадате, но снимките, които виждате, са доказателство, че сценарият може да е съвсем различен и апокалиптичната картина да липсва – когато природата се развихри и покаже най-добрата си страна. Вместо депресираща сива разруха, можете да се насладите на грижливо обгърнати в зелено къщи, запазени до неузнаваемост от силата на естественото развитие на флората.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

3

Така изглежда днес Шенгшан – рибарско село в Китай. Разположено на брега, то е изоставено от рибарите и цялото си предишно население, тъй като хората намират по-добри възможности за работа и развитие в големите градове, където продукцията им може да бъде продадена по-лесно.

4

Независимо от липсата на местно население и всякакъв живот от гледна точка на хора и животни, селото сякаш продължава да живее, но в унисон с флората. Природата е дала воля на въображението си и с един размах е облякла населеното място в ефирно зелено покривало. Впечатляващо, нали?

5

2

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!