Роатан – едно все още некомерсиално кътче от Рая

Колкото повече есента сваля температурите и ни носи дъждове и ветрове, толкова повече започваме да си мислим за екзотични дестинации, където можем абсолютно без никакви угризения да се излежаваме на плажа, дори и у нас да вее най-страшният северняк.

Едно такова място е остров Роатан в Хондурас. Дестинацията все още е малко позната, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно некомерсиално тропическо кътче от Рая, заобиколено от лазурното синьо Карибско море.

honduras-roatan-3-1503045

Дължината на острова е около 60 километра, а градът с най-голямо население е Коксен Хоул. Риболовът и туризмът са главното препитание за местните, които наброяват около 25 000 души. С тях можете да се разберете и на английски, и на испански, но като цяло ви препоръчваме да се отдадете на максимална почивка и уединение.

roatan-657960_1280

Роатан изкушава с дълга плажна ивица със ситен бял пясък, палми и кристално чиста вода, която дава първокласни възможности за гмуркане и шнорхелинг. А ако сте любители на излежаването, никой няма да ви спре да се радвате на любимото си занимание на идиличните плажове.

honduras-roatan-2-1503046

Насладете се на тази красота поне за малко, а ако имате все още останали дни от годишната ви отпуска – действайте с планирането и се насочете към това райско място в Карибско море.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA honduras-roatan-4-1503050

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!