Роатан – едно все още некомерсиално кътче от Рая

Колкото повече есента сваля температурите и ни носи дъждове и ветрове, толкова повече започваме да си мислим за екзотични дестинации, където можем абсолютно без никакви угризения да се излежаваме на плажа, дори и у нас да вее най-страшният северняк.

Едно такова място е остров Роатан в Хондурас. Дестинацията все още е малко позната, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно некомерсиално тропическо кътче от Рая, заобиколено от лазурното синьо Карибско море.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

honduras-roatan-3-1503045

Дължината на острова е около 60 километра, а градът с най-голямо население е Коксен Хоул. Риболовът и туризмът са главното препитание за местните, които наброяват около 25 000 души. С тях можете да се разберете и на английски, и на испански, но като цяло ви препоръчваме да се отдадете на максимална почивка и уединение.

roatan-657960_1280

Роатан изкушава с дълга плажна ивица със ситен бял пясък, палми и кристално чиста вода, която дава първокласни възможности за гмуркане и шнорхелинг. А ако сте любители на излежаването, никой няма да ви спре да се радвате на любимото си занимание на идиличните плажове.

honduras-roatan-2-1503046

Насладете се на тази красота поне за малко, а ако имате все още останали дни от годишната ви отпуска – действайте с планирането и се насочете към това райско място в Карибско море.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA honduras-roatan-4-1503050

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!