Разходка с лодка? Вижте тези 10 речни круиза!

Когато чуят „круиз”, повечето пътешественици си представят огромни лодки, плаващи по океана от един тропически остров до друг. Всъщност, има и друг вид круиз, който също е популярен сред туристите в днешно време – речният круиз. Лодките за него са значително по-малки от „чудовищата”, които се движат по морето и са перфектни за разходка с лодка от едно интересно място до друго.
Представяме ви най-добрите речни круизи в цял свят:

10. Круиз по река Доро

Този чудесен малък круиз през Португалия и Испания разкрива средновековни селища и живописни лозя. Обикновено започва от изхода на реката в Порто и може да включва посещение на местните лозя, замъци и катедрали.

douro

9. Круиз по река Мисисипи

Четвъртата по дължина река в света минава през част от най-красивата природа на Америка. В зависимост от маршрута, пътниците в круиза по река Мисисипи могат да плават край старинните, както и край главните градове, като Сейнт Луис и Луисвил.

mississippi_river_cruise

8. Круиз по Лагуните на Керала

Онези от вас, които искат да се докоснат до красотата и очарованието на Лагуните на Индия, трябва да си резервират круиз през невероятната област Керала. Това място притежава уникална екосистема – прясната вода на реките е съчетана със солената вода на Арабско море.

kerala_cruise

7. Круиз по река Волга

Волга е най-дългата река в Европа. Пътниците, участващи в круиза по нейните води, могат да посетят Санкт Петербург и Москва, както и градовете от Златния пръстен. Река Волга предлага екскурзии до балета, цирка, или някой от великолепните дворци в Русия.

Volga

6. Круиз по река Рейн

Река Рейн минава през няколко страни, които са популярни туристически дестинации, включително Швейцария, Франция, Германия и Холандия. Пътниците могат да се насладят на някои от най-красивите, сякаш излезли от някоя приказка пейзажи на Европа.

rhine_river_cruise

5. Круиз по река Меконг

Река Меконг минава през Китай, Мианмар, Лаос, Виетнам, Камбоджа и Тайланд. По време на круиза пътниците ще станат свидетели на интересно съчетание от модерни градове и плаващи села от миналото. Река Меконг е олицетворение на истинската Азия!

mekong_river_cruise

4. Круиз по река Дунав

За много хора круизът по река Дунав е една сбъдната мечта! Това е втората по дължина река в Европа, минаваща през 9 различни страни: Австрия, България, Хърватия, Германия, Унгария, Румъния, Словакия, Сърбия и Украйна. Някои от круизите по протежение на величествената река Дунав ще разкрият за пътуващите част от най-красивите градове в Европа, като тези три европейски столици: Будапеща в Унгария, Виена в Австрия и Братислава в Словакия.

danube_river_cruise

3. Круиз по река Яндзъ

Яндзъ е най-дългата река в Азия и трета по дължина в света. Тя минава покрай някои от най-известните и интересни места в Китай. По време на круиза, пътниците ще могат да се любуват на някои от най-красивите пейзажи на тази огромна страна и също да участват в брегови екскурзии до различни интересни места, например древни храмове и стари призрачни градове.

yangtze_river_cruise

2. Круиз по река Амазонка

В миналото само най-големите ентусиасти са се осмелявали да навлязат в дивата и неопитомена река Амазонка. За щастие, в наши дни нейният потаен свят е значително по-лесно достъпен за посетителите. Реката разполага с голям брой круизни лодки, вариращи от скромни до луксозни.

amazon_cruise

1. Круиз по река Нил

Tози круиз е идеалният начин да се запознаете с Египет, тъй като в общи линии той е израснал по бреговете на река Нил. Изчислено е, че има над 400 круизни кораба по могъщата река, което предоставя на пътниците голям избор. Някои от корабите предлагат удобства като басейни, тераси, подходящи за слънчеви бани и спа процедури.

river_nile_cruise

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!