Разходка в небесата на френскитe Алпи

Очаквано, през месец юли жегите ни застигат. Ето защо решихме да ви разходим на прохладно, да не кажем заледяващо местенце. Едно такова спиращо дъха и всички сетивни усещания! Казва се Step Into The Void (Стъпка в празнотата). Представлява стъклена кутийка, която ти дава възможност да си на върха на планината, да усетиш празнотата на атмосферата около себе си, близостта на небето и силата на френските Алпи.

xm96vpyo


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Step Into the Void е едно от новите планински приключения в Европа (официално открито в края на 2013-та). Разположено е на връх Егий дю Миди близо до град Шамони в югоизточна Франция.

5

Казват, че идеята е дошла от стъкления мост над Гранд Каньон. Инсталацията представлява стъклена кутия в минималистичен стил, прозрачна от всички страни, и предлага непрекъснат панорамен изглед към френските Алпи.

Чувството е сякаш си в небето.

4

3

Всеки, който иска, може да наслади на панорамата на заснежените френски Алпи, и то целогодишно. Най-смелите могат да се престрашат да погледнат и надолу. Достъпът до приключенската стъклена платформа се осигурява чрез лифт, официално най-високият в Европа.

Голяма част от експедициите, включително и за изкачване на Монблан – най-високият връх в Западна Европа, тръгват от „Стъпката в празнотата“. Много известни алпинисти са преминали по време на своите приключения оттам и признават, че това едно от най-иновативните планински решения.

Стъклената панорама е на 3842 метра височина и наистина не е за хора със слаби сърца. Гледката е невероятна, но се иска доста кураж.

 'Step into the Void'
Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!