Пунта Кана – палмовият рай на земята

В най-източната провинция на Доминиканската република – Ла Алтаграсия, се намира една от най-мечтаните дестинации за всички туристи: Пунта Кана. Бели пясъци, палми, кристална вода, плажове и курорти с излаз и на Карибите, и на Атлантическия океан: достатъчно причини районът да става все по-популярен, нали?


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Пунта Кана е “намереният рай”, в който ще се насладите на безкрайните плажове, успокояващата зеленина на тропическата растителност и тюркоазената повърхност на океана. Ако сте решили да почивате в Доминикана, горещо ви препоръчваме да изберете точно Пунта Кана, защото е най-уреденото място за ваканция в републиката. Екстремни преживяване, водни спортове, голф, нощен живот – всичко това можете да откриете на едно място.

Най-известните плажове са Баваро, който прославя Доминиканската република по цял свят с белия си коралов пясък и живописна атмосфера, Макао, Ел Кортесито, Арена Горда и Уверо Алто.

Интересен факт е, че 80% от населението са хаитяни. Времето е доста последователно през цялата година, със средна температура от 30° C. Горещият и влажен сезон продължава от май до октомври, а през деня температурите могат да достигнат 35° C. От ноември до март температурите през нощта са около 20° C .

Комплексите са от затворен тип и се препоръчва да не излизате от тях – и без това всичко, което ви е нужно, ще ви бъде осигурено. Пригответе си долари за бакшиши и опитайте от кафето и пурите, които се произвеждат там.

Пунта кана наистина е райско кътче, което всеки един любител на тюркоазените води и белите плажове трябва да посети.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!