Приказният Тунел на любовта сбъдва желания

Едно вълшебно място, което изглежда като извадено от приказките, можете да откриете в околностите на град Клеван, Украйна. Дори една снимка е достатъчна, за да обясни името, което са му дали местните хора – Тунелът на любовта. Образуваната в продължение на десетилетия от растящите наоколо дървета арка над железопътните релси излъчва толкова романтика, че едва ли може да се измисли по-подходящо название.

Fairy-Tale-Tunnel-of-Love-Found-in-Klevan-Ukraine-3


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Любовта е намесена и в градските легенди, свързани с това място. Според тях, ако двама влюбени минат през тунела и си пожелаят нещо, то техните желания ще се сбъднат. А минаването, за щастие, не е опасно, защото по релсите се движи влак само три пъти на ден, и той не е пътнически – използва се за доставка на дървен материал. Тъй като местните са добре запознати с разписанието му, в часовете, когато няма движение, приказният тунел се превръща в любимо място за разходки.

Fairy-Tale-Tunnel-of-Love-Found-in-Klevan-Ukraine-7

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!