Президентите на САЩ "скучаят" забравени в парк

Джордж Вашингтон, Джон Адамс, Томас Джеферсън, Джеймс Мадисън, всички те са били президенти на САЩ и всички те сега стоят един до друг не само в историята на щатите, но и в парка във Уилиамсбург, Вирджиния.

Може би все още не разбирате за какво става въпрос, но нали затова сме тук. Всичко започва през 2004 г., когато „Президенският парк“ отваря врати. Автор на огромните скулптори е Давид Адикс, който черпи своето вдъхновение по време на едно пътуване. Тогава той минава през Южна Дакота и вижда планината Ръшмор. В последствие създава общо 43 бюста на бивши президенти на своята родина, а всеки един от тях е с тежест от над 3 тона.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Всичко звучи добре, но идеята така и не се харесва както на местните, така и на туристите, а това води музея до фалит. През 2010 г. „Президентският парк“ е принуден да затвори врати, притиснат от обстоятелствата.

Част от главите остават на лобното си място, но други такива са преместени в частен имот. Бюстът на Ейбрахъм Линкълн, например, е спукан и стои в Парка Линкълн в Северна Дакота, а Теодор Рузвелд скучае самотно в Уотфорд, отделен от своите приятели.

В момента голяма част от скулпторите бавно се разпадат, тъй като майката природа не щади дори и монументите на видни личности като Вашингтон.

Eerie-Statues-Of-American-Presidents-Forgotten-By-Time
presidents-park-1
presidents-park-2
presidents-park-3
presidents-park-4
presidents-park-5
presidents-park-7
presidents-park-8
presidents-park-9
presidents-park-10

За Владимир