Представяме ви артистичния Кармел бай дъ Сий!

Чували ли сте някога за този малък град в Калифорния? Името му е Кармел бай дъ Сий (Carmel-by-the Sea) и крие невероятна природна красота, както и къщи, построени в различни европейски стилове.

Кармел бай дъ Сий, или накратко Кармел, се намира на полуостров Монтерей в Калифорния.

Carmel-by-the-Sea-United-States-15

Carmel-by-the-Sea-United-States-1 Carmel-by-the-Sea-United-States-2 Carmel-by-the-Sea-United-States-3 Carmel-by-the-Sea-United-States-4 Carmel-by-the-Sea-United-States-5

Развитието на града започва през 1905 г., когато е създаден „Клубът на изкуствата и занаятите в Кармел” (Carmel Arts and Crafts Club), с цел да подкрепя и произвежда художествени произведения. През 1906 г. разрушително земетресение довежда Сан Франциско до развалини и селото се превръща в дом на множество музиканти, писатели, художници и други хора на изкуството, които мигрират от града.

Carmel-by-the-Sea-United-States-6 Carmel-by-the-Sea-United-States-7 Carmel-by-the-Sea-United-States-8

Разположен на брега на Тихия океан, Кармел бай дъ Сий е вдъхновение за артисти и романтични истории. В продължение на десетилетия това място привлича туристи от всички краища на света, което е така и до днес.

Carmel-by-the-Sea-United-States-9 Carmel-by-the-Sea-United-States-10

В Кармел ще бъдете възхитени от невероятните пейзажи, исторически обекти, художествени галерии, ресторанти и хубави бутикови магазини.

Carmel-by-the-Sea-United-States-11 Carmel-by-the-Sea-United-States-12 Carmel-by-the-Sea-United-States-13

Един от необичайните закони тук е датира от 1920 г. и е в сила и до ден днешен – забрана за носенето на висок ток без разрешително!

Carmel-by-the-Sea-United-States-14-700x432

Насладете се на галерията и споделете мнението си за това градче! 🙂

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!