Порос - красота с ухание на бор и море

Американският писател Хенри Милър остава покорен от очарованието на малкия гръцки остров, който посещава в края на 30-те години на XX век – неслучайно Порос е признат за един от най-красивите сред многобройните острови, с които южната ни съседка може да се похвали.

porosСнимка: Demosthenes Papadimitri

Порос е един от Сароническите острови, разположени в едноименния залив на Егейско море, и се намира на около 50 километра южно от Пирея, главното пристанище на Атина. Гъсти борови гори, лимонови, портокалови и маслинови дръвчета, пясъчни плажове, оживено крайбрежие с магазинчета, уютни кафенета и ресторанти, живописен град с очарователни къщи и калдъръмени улици, както и богат избор от места за забавление – всичко това превръща Порос в тиха, но в същото време космополитна дестинация.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Снимки: Visit Greece

Можете да надникнете в историята и традициите на острова, като посетите Археологическия музей и Музея на фолклора, Храма на Посейдон (построен около 520 г. пр.н.е.), манастира “Зоодоху Пиги” и старата руска военна база. Ако тръгнете нагоре по уличките на амфитеатрално построеното градче Порос, ще стигнете до символа му: Часовниковата кула, от която се разкрива страхотна гледка към целия град и към морето.

poros1Снимка: Tilemahos Efthimiadis

Вероятно най-привлекателното занимание в Порос е излежаването на прелестните плажове, които се простират по целия бряг на острова, обградени от свежата зеленина на боровите гори, както и плуването и гмуркането в кристално чистите води на Егейско море.

poros3Снимка: John Georgiou

Благодарение на хотелите и заведенията нощният живот също не е за пренебрегване, а партитата са за всеки вкус и настроение. Те са съсредоточени най-вече по крайбрежието, така че ако предпочитате тиха и спокойна вечер, няма никакъв проблем да й се насладите във вътрешността на острова.

poros6Снимка: nunavut

Има още един любопитен факт за Порос – според легендите именно там е роден богът на морето Посейдон. Островът е лесно достъпен по вода и около него постоянно можете да видите лодки, корабчета, платноходки и яхти.

Снимки: Jules Joseph

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!