Подводният парк на Австрия

Какво ще кажете да се погмуркаме в парка? Това не е невъзможно, но за целта трябва да посетим Австрия и по-точно град Трагос (Tragöß) през пролетта.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В резултат на топенето на снеговете и ледниците в планините, нивото на Зеленото езеро (Grüner See) през пролетта се повишава значително и наводнява живописния терен, като създава уникални възможности за гмуркачите. Водата е изключително бистра, а понякога през май и юни може да достигне до 12 метра дълбочина. За сравнение – през останалата част от годината езерото, което е разположено в подножието на заснежената планина Хохшваб (Hochschwab), е с дълбочина едва 1 метър.

Рибките плуват свободно в подводния парк между дървета, пейки, тревички и алеи, което може би прави парка най-луксозното място в света за малките водни обитатели 🙂 Гмуркачите по цял свят знаят за този приказен парк, който е в списъка им със задължителни за посещения места. Е, и да не сте гмуркачи, гледката отгоре също си заслужава.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!