Пловдив в конкуренция с Париж, Виена и Барселона за Най-добра европейска дестинация

След като беше избран за Европейска столица на културата през 2019 г., Пловдив получи още едно голямо признание: градът е номиниран за най-добра европейска дестинация в седмото издание на престижната надпревара Best European Destination – за 2016 г.

Поглед върху конкурентите на Пловдив подсказва колко значимо е присъствието в класацията: сред 20-те номинирани са добре познати и любими в цял свят европейски туристически дестинации като Париж, Виена, Барселона, Прага, Берлин, Милано, Лондон, Мадрид, Брюксел. Тежка изглежда задачата на Пловдив да се пребори с всички тях… но не и невъзможна!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Стискаме палци на най-стария жив град в Европа, както и организаторите на конкурса. Изпълнителният му директор Максимилиен Лежун споделя в имейл: „Стискаме палци за Пловдив и се надяваме, че ще се качите на върха на подиума и ще се насладите на 16 % растеж на туризма, като Порто през 2014 г. и 10 млн. медийно покритие като Бордо през 2015 г.“

Именно Бордо е победител през изминалата година, а всички ние можем да помогнем на Пловдив да покори върха за 2016-та. Гласуването е онлайн и продължава до 10 февруари. Подкрепете Пловдив ТУК!

the-old-town-670457_1920

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!