Писмо до Жулиета, или Верона, която пази цялата тази любов

Мястото, което великият Шекспир направи емблема на невъзможната и неизживяната любов. Верона, разположила се между Милано и Венеция, е много повече от двора и балкончето на Жулиета – градът заслужава да бъде усетен и извън атмосферата на търсещите късмет в любовта.

verona-819895_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Да, най-известното място във Верона е къщата, в която Ромео и Жулиета разказват своята любовна история. Малък, наистина романтичен двор с балкончето на двамата влюбени и статуята на Жулиета, чиято една гърда е най-докосваното нещо в околността. Всеки, който има нужда от късмет в любовта, идва тук, за да докосне Жулиета, да запише името на любимия си на стената и да си пожелае желание, да помечтае за тази голяма, изпепеляваща и единствена любов.

verona-balcony-439286_1280

julietta-s-house-in-verona-4-1522351-640x960

julietta-s-house-in-verona-5-1522358-1279x848

Освен романтиката, градът крие в себе си многовековна история и забележителности, които свидетелстват за древната римска култура и традиции. Сред тях се отличава най-добре запазеният колизеум – Арена Ди Верона, трети по големина в римския свят, датиращ още от стъпването на римляните по тези ширини през 1 век след Христа. Намира се в центъра на днешна Верона и продължава да служи за сцена на различни културни събития.

arena-485720_1280

Изключително вълнуващо е да посетите града по време на оперния сезон и да се насладите на изпълнението на дадено произведение именно в Арена Ди Верона.

theater-535188_1280

Верона пази множество сгради, дворци, къщи и музеи с типичната за Италия богата архитектура и орнаментика. От 2000-та година градът е вписан в световното културно историческо наследство на ЮНЕСКО и получава своето заслужено внимание.

verona-321345_1280

verona-643846_1280

Река Адидже прави един от най-живописните си завои именно във Верона и разполовява града по неповторим начин. По крайбрежието на Адидже има доста места, на които можете да се уедините и наблюдавате красотата на италианския град от високо. Ресторанти, кафенета и заведения около реката дават възможност да опитате вкуса на Италия и да усетите духа на това място.

river-935116_1280

verona-699216_1280

Колкото и време да имате, за да разглеждате Верона и нейните красоти, не забравяйте да отделите поне 30 минути за най-вкусното изкушение, което можете да опитате в Италия – сладоледа. Освен с къщата на Жулиета, любовта им с Ромео, историята и културата, Верона е мястото, което грижливо пази и до днес най-добрите сладоледаджийници в цяла Италия. Джелатото е най-вкусно тук. Разнообразните вкусове и разновидности на уникалното лакомство не бива да бъдат пропускани, особено щом сте стигнали до Верона!

verona-sladoled

Снимка: Elliott Brown, Заглавна снимка: Guido Lanciai
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!