Пет места около София, където да посрещнете залеза

Японците вярват, че всеки залез е уникален. Ние пък вярваме, че са напълно прави. Всеки път, когато слънцето започва да се скрива, то рисува невероятни форми и цветове в безкрайното платно, наречено небе – за радост на влюбени и фотографи. Цялата тази гледка носи спокойствие и душевен мир в края на деня, когато умората започва да натежава. Решихме, че е добре да ви покажем няколко по-специални места, където да се насладите на залязването на слънцето. Били сме там и го казваме от личен опит, с идеята да се потопите и вие в същата обстановка.

Камен дел

Mount_Kamen_Del_-_panorama


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Всеки, който живее в София, е чувал или бил на Копитото. Сега ние имаме малко по-различно предложение за същата дестинация. Камен дел е място, където може да видите София от друг ъгъл. Ако сте решени да опитате това наше предложение, трябва да стигнете до хижа Алеко, а от там има обозначен път, но това може да стане единствено пеша. Нещо повече – ще трябва да се запасите с търпение и фенер, защото ще ви се наложи да ходите около час и половина. Хубаво е предварително да сте проучили маршрута, за да няма излишни драми с връщането.

Плана планина

Plana

Още едно скрито място, което е по-малко познато на столичани. Първоначално Плана планина е била смятана за част от Витоша, но в последствие се оказало, че не е точно така. За да стигнете до нея, единият вариант е през Железница. Ние стигнахме до въпросната локация с кола, но проучихме нещата и разбрахме, че това може да стане и с автобусите 98 от Хладилника или 69 и 70 от Дървеница. Сред гористата местност има скрито малко езерце, където може да си направите и пикник.

Цари Мали град

Cari mali grad

Крепостта се намира в село Белчин. За него също се минава през Железница, а цялото пътуване продължава около час. Държим да подчертаем, че този път е сравнително разбит и трябва да шофирате по-внимателно. Другият вариант е да минете през Самоков, но така заобикалятe повече. Цари Мали град е туристическа забележителност и трябва да сте наясно, че работи до 17:30 часа, а входът е платен – 4 лева за възрастни и 2 лева за деца и пенсионери. И все пак може да разгледате различни експонати, да видите пресъздаване на битки, да хапнете на открито и да посрещнете залеза.

Скакля

Skalq

Само на 50 км. от София се намира водопадът, който спокойно може да ви спре дъха. Именно тук бе направена една известна снимка на българското знаме, което е спуснато от скалиста местност и на почти всеки национален празник се споделя във Фейсбук. За да посетите Скакля, трябва да се насочите към Искърското дефиле и по-точно към село Заселе. Като ориентир ще ви дадем по-известните населени места като Своге и гара Бов. В последствие трябва да поемете по Вазовата екопътека, а самият водопад се намира на около 30 минути нормално ходене.

Кътинските пирамиди

Katina

Звучи странно и леко мистериозно, но в действителност има пирамиди, които отстоят само на 20 км от София. За целта трябва да поемете на север от столицата и по-точно към село Кътина. Там, само на 4 км от населеното място, са разположени въпросните пирамиди, които са се образували в резултат на ерозия в делувиалните отложения, свлечени от планината. Обявени са за природна забележителност.

За Владимир