Перу – хилядолетната магия

Когато чуете за Перу, вероятно първото нещо, което ви идва наум, е Мачу Пикчу, после си представяте екзотични пейзажи, лами и усмихнати хора в пъстроцветни традиционни облекла. Да, това е правилна картина, но е само едно късче от големия пъзел, образувал се в продължение на хилядолетия и създал магията на днешно Перу.

peru-336149_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В тази прекрасна страна има всичко: от буйни амазонски дъждовни гори през страховити зъбери в Андите до лъскави 5-зведни курорти по крайбрежието на Тихия океан. Столицата – Лима, е петият по големина град в Северна и Южна Америка, а разнообразието от растителни и животински видове съперничи на най-популярните в това отношение дестинации.

peru-105174_1280

Завладяваща култура

Много от ритуалите, фестивалите, както и целият начин на живот на днешните жители на Перу са се запазили такива, каквито са били преди векове. Ако посетите страната, ще имате невероятния шанс да видите, а защо не и да участвате, в уникални преживявания, като например „Danze де Tijeras“ – много популярен местен ритмичен танц, или да се потопите в културата на Андите, като опознаете ритуалите за отдаване на почит към Майката Земя и Планинския Дух.


Страната е известна и с интересните занаяти, запазени и практикувани и до днес. Впечатляващи са изделията от тръстика, които местните изработват, а автентичните фини и пъстроцветни текстилни изделия не оставят никого равнодушен. Когато тръгвате за Перу, със сигурност трябва да си вземете и един празен куфар – за сувенирите, които ще донесете от там!

peru-171764_1280

Приключенски дух

Ако сте от хората, които обичат приключенията, то Перу ще ви предложи много възможности да покачите адреналина си и да изживеете незабравими моменти. Можете да се насладите на многобройните разнообразни пейзажи в страната, като се отдадете на алпинизъм, планински преходи или скално катерене. Друго любимо местно занимание е „potholing“, или проучване на пещери. Но бъдете внимателни, ако се страхувате от паяци – някои перуански пещери са дом на Amblypygi, вид паякообразни, които могат да достигнат до близо 60 см големина! Настръхнахте ли? Наистина не са от най-симпатичните същества на планетата, но пък са безвредни за хората – освен опасността от страха, който може да изпитате, когато ги видите.

Древна история

20 хиляди години цивилизация, архитектура и история – това е достатъчно, за да се досетите какво изобилие от богатства предлага Перу на всеки, който се интересува от отминалите времена. Наред с Мачу Пикчу, не пропускайте Хавин де Хаунтар – впечатляващ архитектурен комплекс храмове и каменни скулптури на 3000 години. Задължително разгледайте и град Куско – столицата на империята на инките. Други популярни исторически дестинации в Перу са археологическият комплекс Cumbemayo, останките от динозаври в Querulpg, храмовете в Koncanch.

Модерни развлечения

Перу е известна с невероятната си природа и богатата си култура, но може да ви предложи и още. Ако предпочитате по-модерни развлечения по време на почивката си, то трябва да знаете, че нощният живот в големите градове е оживен и вълнуващ, има разнообразни забавления, както и изискана и изключително вкусна кухня. Ако търсите спокойствие и релакс, ще го откриете на белите пясъчни плажове, в луксозните 5-звездни курорти и в многобройните спа центрове.

arequipa-43286_1280

Независимо дали сте търсач на силни усещания, запален по историята и древните култури, ценител на екзотичната кухня или просто искате да прекарате следващата си ваканция на ново място, то Перу със сигурност ще ви изненада приятно.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!