Патая никога не спи

Вечно жив, шумен и пъстър град, който предлага разнообразни забавления и изкушава с бурен нощен живот – това е Патая, световноизвестна туристическа дестинация, разположена на източното тайландско крайбрежие.

pataya0


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Заради безкрайната си плажна ивица Патая е един от най-посещаваните градове в Тайланд, достойна конкуренция на столицата Банкок. Градът е построен около Айо Патая – красив залив във формата на полумесец. Според тайландските хроники това е и първият морски курорт в страната. В миналото градчето е било малко, основното препитание на местните бил риболовът, а по-късно се създава и индустриален порт.

pataya2

pataya3

Една от най-интересните забележителности в околността е Nohg Nooch – огромен тропически парк, известен с уникалната си Градина на орхидеите. В близост до курорта се намира и ферма за крокодили, дресирани да впечатляват посетителите с изумително шоу.

Местните разказват, че Градината на орхидеите излъчва особено очарование. Цветята придават приказна нотка на мястото и всеки успява да възроди щастливото състояние на духа си сред благоуханната им екзотика.

nong1

nong2
Снимки: Haluk Akiltopu

Още една заслужаваща внимание забележителност е Светилището на истината – гигантска дървена конструкция, разположена край морето в Северна Патая, с гледка към небето и океана. Някои го окачествяват като арт инсталация, за други то е религиозен храм, за трети – културна забележителност. Едно е сигурно – светилището е изключително внушителна и традиционна за тайландската архитектура и култура постройка, която събира под покрива си китайска, индийска, тайландска и кхмерска религиозна иконография и архитектура.

pataya5

pataya5-1

pataya5-2

Патая е притегателно място не само за тайландците, но и за туристи от целия свят. Много хора от Запада идват, за да се забавляват и да се отдадат на релакс, почивка и удоволствия. Патая е смятана и за изключително романтична дестинация, която двойките посещават, за да намерят местенце, на което спокойно могат да обърнат внимание само на себе си.

pataya4

pataya7

pataya6

pataya8
Снимки: jo cool
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!