Остров Тасос – едно райско кътче и 5-те топ места, които задължително трябва да бъдат в “To DO” листа

Ако не сте посещавали остров Тасос, включете го в бъдещите си планове – заслужава си! Не е нужно да ви убеждаваме, достатъчно е да питате тези, които вече са ходили, или да разгледате какво е впечатлило най-много пътешествениците от Tripsy Club, които наскоро се потопиха в магията на Тасос!

1. Paradise beach


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

paradise_beach2

Както се досещате и от името, това е едно малко райско място, разположено точно срещу остров Кинира. Плажът е с дълга пясъчна ивица, с много заведения и барове. Това не е мястото за отдих със сигурност, но може да бъде точното място за плажно парти, волейбол и много други активности с приятели.

paradise_beach

2. Marble beach

paradise-beach-(2)

Мраморният плаж e безспорно един от най-красивите в Тасос, който задължително трябва да посетите и, разбира се, да си направите снимка на него. Другото му име e Saliara beach и е разположен на 4 км от Макриамос. Остров Тасос е известен с многобройните си и красиви плажове, но специално този се отличава от другите с плажната си ивица, покрита изцяло с бели мрамори камъчета.

3. Giola

Giola

Гьола е забележителна естествена морска лагуна, издълбана в скалите, с тюркоазени води и дълбочина около 2-3 метра. Уникално място, което задължително трябва да се посети, но ако планирате да останете там за плаж, имайте предвид, че няма нито сенчести места с чадъри, нито пясък. Единственото място, на което можете да постелите хавлиите си, за да събирате слънчев загар за скалите, но и това е до един момент, тъй като към обяд слънцето става много силно. Пътят след самата отбивка от главния е черен и затова ако изберете да карате до там, трябва да внимавате. Ако решите да походите – не е страшно, но жегата и километрите могат да ви откажат на бързо. След около 2-3 км има разширение с дървета и това е едно от местата, където може да паркирате, след това следвайте стрелките по камъните, които водят до Гьола.

4. Agios Ioanis beach

Плажът е кръстен на известния параклис “Агиос Йоанис”. Отличава се с кристално чисти води с перфектна видимост, идеални за snorkelling. Намира се на 2 км от Алики, както вече споменах, тук плажовете са многобройни, може да ги видите на всеки 5 минути и всеки един е уникален сам по себе си. Където и да решите да отдъхнете, няма да сбъркате. Плажът е спокоен и е перфектен за тези, които търсят уединение.

5. Aliki beach

Неповторим и любим плаж, пленяващ с тюркоазените си кристално чисти води. Според мнозина това е един от най-посещаваните плажове, затова имайте предвид, че трудно ще си намерите място. Един съвет от мен – жертвайте късното излежаване в леглото за ранно ставане и възможността да прекарате целия ден на този плаж – времето там си заслужава. Алики е с два плажа, разделен от тесен каменист нос. След обяд може да направите разходка навътре в гората към втория плаж, където има руини от древно светилище от 7 век пр.н.е., както и много интересна скала. И да не забравите да си направите снимка с изглед към морето – вижте каква прелестна гледка заснехме с нашия Xperia XA, който ни беше верен приятел по време на почивката.

Aliki

+ Бонус

Манастирът св. “Архангел Михаил”

Гърците го наричат просто Архангелу и според легендите е основан от монаха Лука, който живял в усамотение в пещера на морето. Това е един от малкото запазени манастири, основан през ХII век и е много лесен за откриване – намира се по средата на основния крайбрежен път, между двете селца Астрис и Алики. Обществената му част е сравнително малка. В него има два параклиса, посветени на св. Ефрем Сироски и на св. Герасим Кефалонийски. Там се съхранява пиронът, с който е била закрепена дясната ръка на Божия син. Сестрите в манастира Св. Архангел Михаил са крайно гостоприемни, но изискват да се спазват техните правила – дълги панталони за мъжете и закрити рамене и поли за жените. Още на входа ще ви дадат нещо, с което да се покриете – шарени дълги поли, наметки и дълги панталони за мъжете. След като разгледате прекрасния двор, от терасата се открива невероятна гледка към морето. В параклисите снимането е забранено, единствено снимка можете да си направите в двора.

gledka_ot_manastira

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!