Обувки за пътешественици – какво е важно при избора им?

Вече планирате нова мечтана екскурзия през този сезон? Обичате да пътешествате и очаквате с нетърпение следващото си приключение. Разбира се ще е нужно да се подготвите или да имате максимално удобни обувки. Чудите се обаче какво е основно за избора ви на такива. Нека ви разкажем малко повече за важните параметри за един чифт такива, ако избирате опция за пътуване. Така се надяваме ще ви улесним в избора.

Фокусирайте се на точните функционалности за максимално удобство

Ако обичате пътешествията, то за вас ще е основно да имате максимално удобни обувки. Така ще можете да се наслаждавате на разходки с лекота, а и ще сте спокойни при всеки полет или дълго шофиране. За начало от гледна точка на функционалности е добре да подберете точната подметка, която би ви осигурила и оптимално удобство. Определено е важно тя да бъде лека, но същевременно и не прекалено тънка. Можете да изберете такава от няколко сантиметра или повече, която би ви осигурила едновременно цялостно лека обувка и също така предпазване от усещане на различни неравности при ходене. На пазара ще откриете и доста интересни варианти с допълнително омекотяване на подметката, например с вътрешна допълнителна такава или със специална стелка. Един пример са опциите тук: https://answear.bg/h/new-balance-574.

new-balance-574

Освен подметката, е добра идея да заложите и на още няколко допълнителни функционалности. Ще искате да имате добра опора за петата си, която би предпазила глезена от кривене дори при повече активност или обикаляне. Добре е да имате и някаква за пръстите, която също ще ви спести притеснения. Като цяло маратонките в различни разновидности ви предлагат и двете неща. Разбира се можете да изберете и половинки обувки, ако пък искате да сте в различен стил.

Подберете подходяща опция според климатичните условия

Второто важно нещо за което търябва да помислите, ако избирате обувки за пътешествие, е именно за какви климатични условия търсите такива. Разбира се искате да съобразите това и като цяло с повечето дестинации, които обичате да посещавате през сезона. Така ще можете да подберете модел, който не само ще е функционален за това пътуване, но и дългосрочно ще ви върши работа и за други. Първото важно нещо в този случай е стабилността на подметката. Ако не очаквате особен дъжд във вашата избрана дестинация, грайферът няма значение. Но ако прогнозата е за частични или по-преобладаващи валежи, определено ще сте по-спокойни с такава с по-голяма стабилност.

Второто основно нещо тук е материалът на обувката. Ако търсите нещо за горещите летни дни, бихме ви препоръчали да заложите на маратонки предимно от плат. Те същевременно ще ви дадат опора и подходяща подметка, но и добро проветрение и комфорт за топло време. В случай пък, че ви е нужна опция за дъждовно време, то тогава е по-добре да изберете опция от кожа. Налични са такива с по-тънка вътрешна част от плат, които едновременно ще ви предоставят защита, а и могат да се носят в по-топло време. Разбира се има и опции с по-дебела подплата, ако по-скоро ще сте на малко по-ниски температури и дъжд.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.